N-a ținut cont de nimic, nu i-a fost frică de repercursiuni, de aceea a dat în platoul știrilor de noapte în martie 2022, când era editor la Channel One. Avea în mână o pancartă pe scria scria: „Nu, nu, nu: „Nu credeți propaganda. Vă mint aici”. Hotărâtă, femeia care s-a născut în Ucraina, a strigat cât a putut de tare: „Opriți războiul. Nu războiului”.
Amendată, și-a dat demisia
Bineînțeles că gestul femeii a lăsat urme, ea fiind amendată atunci cu 30.000 de ruble, echivalentul a 460 de lire sterline, pentru că a ignorat legile privind protestele. Dar jurnalista nu s-a lăsat intimidată, și-a dat demisia de la Channel One și a continuat să protesteze împotriva războiului declanșat de Vladimir Putin și a plecat din Rusia.
Acuzată de trădare de propriul fiu
De parcă toate acestea nu ar fi fost de ajuns, Marina Ovsyannikova a ajuns să fie pusă la zid de propriul copil, care a făcut-o trădătoare. „Fiul meu încă mă numește trădătoare, că am trădat familia noastră.
Ne-am trădat țara. Pot spune că pentru milioane de familii este aceeași situație – războiul distruge multe familii. Și aceasta este o adevărată catastrofă, pentru că rușii au fost distruși de Putin, nu doar fizic, prin faptul că i-a trimis la război, ci și la nivel psihologic. Rusia se află acum într-o depresie profundă, există o apatie peste tot și milioane de oameni pur și simplu nu știu ce le rezervă viitorul”, a declarat ziarista pentru BBC.
„Îmi văd viitorul alături de Rusia”
Nu știe dacă se va mai întoarce vreodată în Rusia, însă speră că acest lucru se va întâmpla odată și odată, pentru că acolo are familia, care se încăpățânează să rămână în țară. „Nu mă pot întoarce acum. Dar îmi văd viitorul alături de Rusia. Fiul meu este acolo, familia mea este acolo, mama mea, iar ei nu vor să părăsească țara. În ceea ce mă privește, nu sunt indiferentă față de viitorul acestei țări și voi lupta pentru viitor chiar și fiind în afara Rusiei”, a mai spus jurnalista.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook