Simona Ionescu / Redactor Șef

La un pas de moarte. Momentul în care i s-a făcut rău lui Traian Băsescu vă va surprinde! Ioana Băsescu a transmis primul mesaj

La un pas de moarte. Momentul în care i s-a făcut rău lui Traian Băsescu vă va surprinde! Ioana Băsescu a transmis primul mesaj
Traian Băsescu trece prin momente dificile. Fostul președinte se află în acest moment la Paris, unde o echipă medicală încearcă să-l stabilizeze și să-i rezolve o problemă cardiacă. Alte voci spun de o clinică din Bruxelles. Băsescu a fost la un pas de moarte, iar dacă rămânea în țară, deznodământul ar fi putut fi foarte dramatic.

Deși în trecut a beneficiat de o comisie specială alcătuită din 13 medici, care s-au ocupat îndeaproape de sănătatea sa, Traian Băsescu a fost nevoit să plece în străinătate pentru a-i fi salvată viața.

La un pas de moarte. Momentul în care i s-a făcut rău lui Traian Băsescu vă va surprinde! Ioana Băsescu a transmis primul mesaj

Fostul președinte a suferit o problemă cardiacă, zvornurile fiind multiple – anevrism de aortă sau infarct. Se pare că în țară, acesta a beneficiat de un tratament greșit. Situația s-a complicat, apărând și probleme pulmonare.

Traian Băsescu a fost internat inițial la Spitalul Militar din Capitală, iar aici i-a fost administrat un tratament nepotrivit, spun surse demne de încredere. Apoi a fost transferat la Spitalul Universitar, unde manager este chiar finul fostului președinte, prof. dr. Cătălin Cîrstoiu. În cadrul acestui spital s-ar fi luat decizia ca tratarea problemei medicale să fie realizată în Franța, la Paris, sau în Belgia, la Bruxelles. În 2020, conform articolelor din presă de la vremea respectivă, fostul președinte a suferit o operați de transplant de aortă la o clinică din Paris.

Soții Cîrstoiu, nășiți de soții Băsescu

De la Universitar la aeroportul Băneasa a fost transportat cu un elicopter SMURD, spun sursele noastre, miercuri, la orele prânzului. De acolo a fost preluat de un avion medical și transportat la o clinică specializată pe cardiologie din atrăinătate.

Profesorii în medicină francezi au decis să-l opereze pe Traian Băsescu, însă nu prin metode clasice, ci prin medicină intervențională. Se zvonește că procedura a avut loc deja, iar Traian Băsescu este stabil, în afara oricărui pericol. Dar va rămâne în spital încă o bună perioadă de timp.

Fiica cea mare, Ioana Băsescu, a transmis primul mesaj

Fetele lui Traian Băescu, Ioana și Elena, dar și soția lui, Maria, sunt alături de el în aceste momente, la Paris. Ioana, afectată de problemele prin care trece tatăl său, a transmis un mesaj către cei care le sunt alături.

Ioana Băescu a postat o fotografie alb-negru, în care se îmbrățișază cu tatăl ei. Apropiații știu că prin această fotografie, Ioana le transmite cunoscuților să se roage pentru Traian Băsescu.

Nu a făcut infarct din cauza sentinței ICCJ

Traian Băsescu a suferit problema medicală la începutul săptămânii, când decizia ICCJ nu exista.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menținut decizia primei instanțe, dând verdict de colaborator al Securității în cazul fostului președinte al României. Decizia este definitivă, însă avocații au transmis că Băsescu își va căuta dreptatea la CEDO.

La momentul sentinței, pe 23 martie, Băsescu era deja transferat la Paris, după două zile în care a încercat să găsească salvare prin spitalele din România.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre