Simona Ionescu / Redactor Șef

Larry King, mutat de la Terapie Intensivă. Care e starea jurnalistului

Larry King, mutat de la Terapie Intensivă. Care e starea jurnalistului
Starea de sănătate a lui Larry King, 87 de ani, diagnosticat zilele trecute cu COVID-19, s-a îmbunătăţit, a transmis un purtător de cuvânt al Ora Media, companie de producţie înfiinţată de el. Jurnalistul a fost mutat de la Terapie Intensivă şi poate respira singur.

King a fost mutat de la Terapie Intensivă în ajunul anului nou şi a primit oxigen suplimentar, dar acum respiră singur, citează The Hollywood Reporter. Deja starea lui e mult mai bună. El a reușit să poarte un dialog prin videoconferință cu cei trei fii ai săi rămași în viață. Anul trecut, jurnalistul veteran a pierdut doi dintre cei cinci copii ai săi la doar câteva săptămâni: fiul său Andy, în vârstă de 65 de ani, a murit în urma unui infarct, iar fiica sa Chaia, în vârstă de 51 de ani, a murit de cancer pulmonar.

Legendarul om de televiziune este internat la Cedars-Sinai Medical Center din Los Angeles de mai bine de 10 zile. Se crede că Larry King a contactat COVID-19 de la un lucrător din domeniul sănătății care s-a dus la el acasă, a spus  o sursă apropiată familiei, potrivit presei de peste ocean. În plus, și unul dintre fiii lui King a fost infectat cu virusul, a mai declarat sursa.

Știrile despre lupta lui King cu coronavirusul au ieșit la iveală în weekend. Protocoalele de siguranță ale spitalului au împiedicat membrii familiei lui King să-l viziteze, iar în plus, omul de televiziune s-a confruntat cu o serie de probleme medicale în trecut, inclusiv un atac de cord, un accident vascular cerebral, cancer de prostată și pulmonar, plus diabet.

Larry King a scris două cărți despre boala sa

Prezentatorul de televiziune a suferit în 2019 un atac cerebral şi i-a fost făcută apoi o angioplastie. În 2017, el a dezvăluit că a primit tratament pentru cancer pulmonar. King a suferit un grav atac de cord în 1987, în urma căruia a fost operat și în urma căruia a scris două cărţi: „Mr. King, You’re Having a Heart Attack: How a Heart Attack and Bypass Surgery Changed My Life” (1989) şi „Taking On Heart Disease: Famous Personalities Recall How They Triumphed over the Nation’s #1 Killer and How You Can, Too” (2004).

Jurnalistul a devenit cunoscut în anii 1970 cu emisiunea radio „The Larry King Show”. Din 1985 până în 2010, el a realizat şi prezentat show-ul TV „Larry King Live” la CNN. A avut „Larry King Now” la Hulu şi RT America, din 2012 până în 2020, şi continuă să prezinte „Politicking With Larry King”.

De-a lungul carierei sale, Larry King a câştigat două premii Peabody, un trofeu Emmy şi zece premii Cable ACE.

Sursa foto: Instagram

Anca Țurcașiu, viață nouă în afară de cântec și teatru. Unde a fugit de Anul Nou

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre