Simona Ionescu / Redactor Șef

Liviu Dragnea a gătit iar, secondat din umbră de o femeie. Preparatul său, la final, i-a lăsat muți pe internauți – Imagini supertari

Liviu Dragnea a gătit iar, secondat din umbră de o femeie. Preparatul său, la final, i-a lăsat muți pe internauți – Imagini supertari
Apreciat de prieteni pentru bunătățile pe care le face, Liviu Dragnea nu se lasă și a făcut și al doilea episod de gătit pe Youtube.

Liviu Dragnea e lăudat de toată lumea pentru ceea ce reușește să pună în farfurie și continuă să împărtășească din experiența lui și altora.

Lumea nu știe că o are aproape la filmări pe Carmen Dan, fost ministru de Interne și o prietenă care nu l-a lăsat la greu. La acest moment al noului proiect culinar, femeia este și purtătorul lui de cuvânt, fiindcă îl secondează la filmări. Carmen Dan e în asentimentul celor care îl cunosc pe Liviu Dragnea și a afirmat că acesta gătește fantastic din bucătăria casei în care trăiește în ultima perioadă. Dar nu știe dacă locuința este cumpărată sau închiriată.

Ironizat de unii, adulat de alții, Liviu Dragnea își vede de treabă și face ce știe mai bine. Iar audiența pe canalul de You Tube crește spectaculos. Și-a făcut și TikTok, dacă a văzut ce succes are, și a început să facă și ușoare comentarii politice.

În al doilea episod de gătit, a ales să facă pilaf sârbesc. „Îmi doresc ca prin rețetele pe care le prezint să conving din ce în ce mai mulți români să gătească românește, acasă, sănătos, să folosească cât mai multe legume curate, proaspete. Când vom găti, după Paște, vom folosi și carne, acum vorbim de rețete de post. Azi vom găti orez de legume și ciuperci, o mâncare care nu e deloc complicată și e foarte sănătoasă”, a spus fostul politician.

Ingredientele necesare

Cine dorește să încerce rețeta lui Liviu Dragnea are nevoie de următoarele ingrediente: o cană cu orez, 100 g ciuperci, o ceapă medie, un morcov ras, ½ ardei verde gras, ½ ardei kapia, roșu, 150 g mazăre congelată, 100 ml bulion, una, două legături de pătrunjel, piper negru și verde, sare grunjoasă neiodată.

Mod de preparare

„Eu folosesc doar ulei de măsline, pentru că e foarte sănătos, nu e un moft. 100 g ciuperci tăiate felii le călim în ulei, ciupercile vor căpăta o culoare brun, plăcută. Punem ceapa, una mică spre mare, românească, de la un producător local, care nu are acces să-și vândă legumele la supermarket.

Adăugăm jumătate de ardei gras și jumătate de ardei kapia, amestecăm bine, apoi punem și niște morcov ras. Dacă-l puneam feliuțe se fierbe puțin mai greu, de aceea îl radem. Adăugăm cimbru, boabe de piper, eu folosesc și piper negru și piper verde, dar voi avea rețete unde voi folosi piper roșu.

„Eu folosesc mărarul la aproape orice fel de mâncare”

„Acum punem orezul cu bobul lung, o cană de 250 g și amestecăm. Între timp, eu am făcut o supă de legume (ceapă, țelină, păstârnac, ardei gras și morcovi), e practic o esență de vitamine, care va da un gust senzațional. E mult mai gustos decât atunci când folosim apă. Folosim cam trei căni cu supă de legume.

Adăugăm apoi și mărarul, pe care eu îl folosesc în aproape orice fel de mâncare, pentru că e foarte sănătos. Punem capacul și lăsăm la foc mic. Adăugăm și restul de supă de legume, 100 g mazăre congelată și bulion. Îmi e foarte greu să fac mâncare fără bulion sau pastă de tomate. Mai punem capacul, așteptăm să mai scadă puțin și orezul e gata”, e rețeta lui Liviu Dragnea.

Jurnalistul Răzvan Cucui i-a dat sfaturi în bucătărie

Fondatorul revistei „Bucătăria pentru toți”, jurnalistul Răzvan Cucui n-a putut să rabde și i-a dat lui Dragnea câteva sfaturi culinare, pentru ca mâncarea pregătită de el să iasă și mai gustoasă. „Fii mai selectiv cu uleiul de măsline! Nu cumpăra dacă nu are trecută aciditatea pe etichetă! În cel mai rău caz, tb să fie 0,8-1. Aici îți dau dreptate, hoții ăștia cu supermarketurile vând motorină; Pune mazărea odată cu ceapa!

Jurnalistul Răzvan Cucui

„Pune cimbrul aproape de final”

Nu se va găti dacă o pui ultima, sau fierbe-o separat și folosește supa, Sau folosește din aia… nu, că-i de la străini!. Pune cimbrul aproape de final. Dacă îl pui la început riști să-ți amărască mâncarea; Important: răstoarnă de câteva ori și pune capacul după ce ai oprit focul! Dacă o lași nemișcată sub capac, orezul de la fund va absorbi toată umezeala, se va fleșcăi și cel de sus rămâne al-dente”, au fost sfaturile jurnalistului.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre