Simona Ionescu / Redactor Șef

UPDATE. Liviu Dragnea a ieșit din pușcărie. Va dormi în patul lui

UPDATE. Liviu Dragnea a ieșit din pușcărie. Va dormi în patul lui
UPDATE. Liviu Dragnea a fost eliberat condiționat, au decis magistrații azi, 15 iulie. A ieșit pe porțile penitenciarului la ora 16.19 minute, vizibil slăbit și sleit de puteri. La noapte va dormi în patul lui.

UPDATE Ora 16.19. Liviu Dragnea a ieșit din penitenciar, după 2 ani și două luni de detenție. Este vizibil mai slab. A spus și acum că nu se consideră vinovat, că a fost un deținut politic. ”A fost o perioadă de abuzuri și suferință”, a spus Liviu Dragnea.

Fostul lider PSD Liviu Dragnea se află în penitenciar din 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de Instanţa Supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare. A executat deja 2 ani și 2 luni, timp în care a făcut numeroase cereri de eliberare, toate respinse până astăzi, 15 iulie.

Liviu Dragnea va ieși din pușcărie în câteva ore

Liviu Dragnea va fi eliberat din pușcărie, astăzi, 15 iulie, după încheierea procedurilor juridice. Magistrații Tribunalului Giurgiu au respins contestația procurorilor, iar decizia Tribunalului Giurgiu este definitivă.

Fostul liderul PSD a fost condamnat  la o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman. Dragnea ceruse strămutarea procesului de la Tribunalul București, lucru acceptat de Curtea de Apel București.

Tribunalul Giurgiu a rămas în pronunțare privind cererea de eliberare condiționată a lui Liviu Dragnea. Acesta a declarat în fața instanței că a avut un comportament bun și a cerut să-i fie admisă cererea.

Toate cererile de până acum au fost respinse

„Cu decență și demnitate am dus pedeapsa. Am ieșit la muncă în fiecare zi care mi s-a permis. Am participat la toate cursurile la care mi s-a permis, n-am lipsit nicio zi. Am primit recompense în fiecare lună în care am fost la muncă, inclusiv în ultima lună, luna iunie. Nu vreau să vă mai țin, domnule președinte, au vorbit avocații. Vă rog să judecați conform legii, obiectivității legii și să admiteți cererea”, a declarat Liviu Dragnea azi, în fața instanței.

Liviu Dragnea a solicitat Judecătoriei Sectorului 5, în aprilie, să fie eliberat mai devreme din penitenciar, susţinând că a îndeplinit fracţia necesară de 2/3 din pedeapsă. El a spus că a fost disciplinat şi că a dat dovezi temeinice de îndreptare.

Însă, Liviu Dragnea mai are două dosare în care este acuzat, cel cu TELDRUM și vizita în America, la inaugurarea mandatului de președinte al lui Donald Trump. .


Bârfoteca. Asta-i mai lipsea lui Liviu Dragnea! Irina e bine, fiica lui nu prea

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre