Simona Ionescu / Redactor Șef

Ludovic Orban revine cu precizări: „Nu a fost în niciun caz o jignire. I-am spus lui Cîțu că e nesimţit!”

Ludovic Orban revine cu precizări: „Nu a fost în niciun caz o jignire. I-am spus lui Cîțu că e nesimţit!”
După ce a izbucnit ieri și i-a aruncat în față lui Florin Cîțu cuvintele „Bă, ești nesimțit”, azi Ludovic Orban vine cu precizări pentru public

Deputatul Ludovic Orban, liderul noului partid pe care l-a înființat – „Forța Dreptei”, a relatat ce s-a întâmplat ieri, după ședința solemnă de la Parlament. Florin Cîțu, actualul președinte al PNL, chestionat asupra incidentului, a spus că nu a auzit ce a zis Orban. Nici Marcel Ciolacu, martor la scenă, nu a scos un cuvânt pe subiect.

Noi am relatat într-o știre despre conflictul izbucnit ieri între vedetele politice, la ședința solemnă a Parlamentului pentru aniversarea a 15 ani de la aderarea la Uniunea Europeană.

Orban, însă e supărat rău și susține că Florin Cîțu, fostul lui coleg de partid și omul pe care l-a numit ministrul Finanțelor și l-a sprijinit, i-a dat cuvântul senatoarei Diana Șoșoacă știind că-l va enerva. Spune că a izbucnit atunci când Cîțu nu a vrut să recunoască că a preferat-o pe Șoșoacă la discurs, decât pe el.

„E o minciună, vă daţi seama”

”L-am apelat cu un apelativ, care nu a fost în niciun caz o jignire. I-am spus că e nesimţit!”, a afirmat fostul preşedinte liberal, la digi 24, citat de news.ro.

”Asta m-a enervat şi mai rău. În stilul lui caracteristic a zis că n-a văzut că am cerut cuvântul. E o minciună, vă daţi seama. Bunul simţ trebuia să-l determine să-mi acorde cuvântul. Am reproşat că i-a dat cuvântul senatorului Şoşoacă. Să dai cuvântul unei persoane care este ostilă apartenenţei

noastre la Uniunea Europeană, care până la urmă face rău inclusiv imaginii României la nivel european, în loc să-i dai cuvântul unui coleg pro-european convins şi care, culmea, care chiar avea ce să spună”, a mai spus Ludovic Orban.

La finalul şedinţei solemne comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului, Ludovic Orban i-a reproşat lui Florin Cîţu că-şi bate joc de o şedinţă festivă.

”Cum să-i dai cuvântul lui Şoşoacă în locul meu?”, i-a reproşat Orban lui Cîţu, au relatat surse martore la momentul din plenul Parlamentului. Și l-a făcut nesimțit, așa cum a vrut să întărească și azi.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre