Simona Ionescu / Redactor Șef

Meniu românesc la parastasul Ionelei Prodan. Sarmalele se vor fierbe în cimitir, iar asta nu e tot!

Meniu românesc la parastasul Ionelei Prodan. Sarmalele se vor fierbe în cimitir, iar asta nu e tot!
A mai trecut un an fără Ionela Prodan și Anamaria Prodan se pregătește de parastas. Celebra cântăreață s-a stins din viață în 2018.

De când Ionela Prodan a plecat la cele veșnice, viața Anamariei Prodan n-a mai fost la fel. Vedeta se pregătește acum de parastas.

Meniu românesc la parastasul Ionelei Prodan. Sarmalele se vor fierbe în cimitir

Pentru parastasul Ionelei Prodan, Anamaria va fi ajutată de prietena ei, Gabriela Lucuțar, cunoscută ca și „Regina Întunericului”. Pentru că afacerista vrea să fie un parastas mare, Gabriela s-a ocupat ca totul să fie făcut așa cum cere tradiția, mai ales că ar fi fost și ziua de naștere a îndrăgitei interprete de muzică populară.

Anamaria Prodan spunea că i-ar plăcea să fie ca pe vremuri”

„Cum era ziua ei de naștere, și, cum știam că Ionela Prodan iubea mâncarea românească și dulciurile, românești sau exotice, Anamaria voia să facă ceva special. Eu, cum sunt atentă la doleanțele clienților mei, mai ales când vine vorba de prieteni de-ai mei, așa cum e Anamaria Prodan, când am vorbit cu ea despre parastas, spunea că i-ar plăcea să fie ca pe vremuri.

Atunci când Ionela Prodan petrecea cu prietenii și familia, la ziua ei… Ea credea că e imposibil, dar chiar dacă e foarte greu să organizăm, vom face așa cum și-ar fi dorit regretata ei mamă. Nu i-am zis că facem până nu știam sigur că este posibil, dar am rezolvat. Nici Anamaria nu se așteaptă să fie ce se pregătește.

„250 de sarmale, 200 de mici, 80 de porții de ciorbă de fasole și deserturi filipineze”

Se vor face sarmale, la pirostrii, la fața locului, le vom mai da un clocot acolo, în cimitir. Va fi și mămăligă. Se vor face și mici, la grătar. Se pregătește și ciorbă de fasole cu ciolan. Va fi meniu românesc. Vom face 250 de sarmale, vreo 150-200 de mici și în jur de 80 de porții de ciorbă de fasole, e un ceaun din acela mare.

Vor fi și dulciuri precum tartă cu mere și nuci, ștrudel cu mere, dar și niște deserturi filipineze. Vor fi și macarons pe care va scrie Ionela Prodan, la fel și pe turtă dulce”, a declarat Gabriela Lucuţar pentru Fanatik.

Ce artiști vor fi prezenți la parastas

Sunt multe nume celebre care și-au confirmat prezența la parastasul colegei lor, de la Elena Merișoreanu la Ștefania Rareș și mulți alți artiști. „Am vorbit cu doamna Elena Merișoreanu și mi-a spus că i-a chemat pe Corina Gheorghe, Ștefania Rareș, Constantin Măgureanu, Ionuț Sidău, Petrică Pană, Valeria Arnăutu, Mărioara Man, Mărioara Lincan, Ruxandra Pitulice, Marin Cornea, Ilie Roșu și alții. Toți au confirmat că vor veni, iar Maria Cârneci așteptăm să confirme.

Va fi și cor, vom instala și o stație de sonorizare, tragem curent, am primit și aprobările necesare. Vor cânta toți câte o piesă, două în memoria Ionelei Prodan. Ionuț Sidău, cel care imită vocea artiștilor de muzică populară, va face o piesă de-ale Ionelei Prodan, ca și când ar fi ea acolo. Elena Merișoreanu va cânta Fetele mele…”, a mai spus Regina Întunericului.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre