Simona Ionescu / Redactor Șef

Meteorologii anunță cum va fi vremea de Florii și de Paște. Cum trebuie să ne îmbrăcăm în noaptea de Înviere

Meteorologii anunță cum va fi vremea de Florii și de Paște. Cum trebuie să ne îmbrăcăm în noaptea de Înviere
Mai sunt două săptămâni și ne vom bucura din nou de sfânta Înviere a Mântuitorului nostru, Iisus Hristos. Iată ce vreme vom avea.

Autoritatea Națională de Meteorologie a dat primele date despre cum va fi vremea de Paște. Iată unde putem petrece Învierea Domnului.

Potrivit informațiilor oferite de meteorologi, atât pentru sărbătorii de Florii cât și pentru Paște, vremea ține cu noi și va fi prietenoasă. Va fi frumoasă, însorită, iar temperaturile vor fi cuprinse între 16-23 de grade. Vor mai fi ceva precipitații, doar în anumite zone din țară și doar perioade scurte, cât să nu le strice bucuria oamenilor.

Temperaturi mai scăzute decât în mod normal de Florii

De 2 aprilie, când cade Sărbătoarea Floriilor, românii vor avea parte de vreme destul de frumoasă, cu cer parțial însorit și o temperatură care va atinge valoarea de 18 grade Celsius.

Din păcate însă, vor fi rafale reci de vânt de până la 28 km/h și nu se anunță ploi. În regiunile nord-vestice, regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal. Meteorologii spun însă că temperaturile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei sărbători.

Temperaturi mai mari în cea de-a doua zi de Paște

În prima zi de Paște, pe 16 aprilie, românii vor avea parte de cer parțial însorit și temperaturi de până la 17 grade. Mult mai bine va fi în cea de-a doua zi de Paște, când temperaturile vor atinge valoarea de 20-24 de grade Celsius. În cea mai mare parte a țării, meteorologii spun că temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă.

Cât privește precipitațiile, acestea vor fi normale în toate regiunile țării. Cel mai probabil, valul de frig va dispărea definitiv începând cu luna mai, atunci când temperaturile vor crește simțitor, dar meteorologii spun că nici luna mai nu va fi atât de călduroasă pe cât ne-am aștepta.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre