Simona Ionescu / Redactor Șef

Michael Flatley a fost diagnosticat cu un cancer foarte agresiv. Apropiații cer fanilor să se roage pentru el

Michael Flatley a fost diagnosticat cu un cancer foarte agresiv. Apropiații cer fanilor să se roage pentru el
Echipa lui Michael Flatley face apel la fani pentru „rugăciuni și gânduri bune”, după ce vedeta în vârstă de 64 de ani a dezvăluit că se luptă cu o formă „agresivă” de cancer.

Zilele trecute, Michael a fost supus unei intervenții chirurgicale și este în prezent îngrijit de medici, după ce a fost diagnosticat, înainte de Crăciun cu un tip de cancer nespecificat. Michael Flatley a dezvăluit că a fost diagnosticat cu o formă „agresivă” de cancer, într-o declarație împărtășită ieri seară pe conturile sale de socializare. Potrivit comunicatului, starul din Riverdance, în vârstă de 64 de ani, a fost supus unei intervenții chirurgicale și este în prezent îngrijit de o echipă de medici, în spital, arată Daily Mail.

O declarație împărtășită pe pagina de Instagram a lui Michael, sună astfel: „Dragi prieteni, avem ceva personal de împărtășit, Michael Flatley a fost diagnosticat cu o formă agresivă de cancer”.  Michael – cunoscut sub porecla de Tigrul Celtic – se recuperează în prezent după operație, cu soția sa, Niamh, 44 de ani, și fiul său, Michael Jr, 15 ani, alături de el.

Nu se știe dacă diagnosticul are legătură cu lupta sa anterioară cu cancerul de piele. Michael a fost diagnosticat cu un melanom malign în 2003, pe care l-a dezvăluit pentru prima dată în urmă cu opt ani.

Cancerul de piele al lui Michael Flatley, descoperit de un telespectator

El a explicat la vremea respectivă pentru Irish Independent: „A fost o pură întâmplare că a fost observat. Nici măcar nu observasem… poate fi un loc înfricoșător”. Melanomul lui Michael a fost observat de un telespectator MTV care a sesizat simptomele afecțiunii sale în timpul unei apariții televizate. Vorbind despre această experiență, el a spus: „Atât de mulți oameni din jurul meu au avut cancer și atât de mulți oameni pe care îi cunosc au murit din cauza lui.

Eu însumi am fost diagnosticat cu cancer de piele și a fost o perioadă foarte înfricoșătoare. Îi compătimesc pe toți cei care stau pe acel pat și se confruntă cu incertitudinea viitorului. Poate fi un loc înspăimântător. A fost un melanom malign cu care am fost diagnosticată. Era în jurul anului 2003 și a fost o pură întâmplare că a fost observat. Eram la cea de-a cincea aniversare a Lord of the Dance în Las Vegas și am dat un interviu pentru MTV. Cineva a urmărit interviul și i-a atras atenția asistentului meu personal și a spus: Ai observat vreodată pata maro de pe partea laterală a feței lui Michael? Nici măcar nu o observasem vreodată.

M-au sfătuit să mă duc să mă uit la ea. M-am dus, iar doctorul a luat o mostră din ea pe loc. Zburam spre Barbados a doua zi, iar el m-a sunat și m-a rugat să vin să-l văd. I-am spus că plec la aeroport și că îl deranjează dacă îl sun când mă întorc? El a spus: Nu, vreau să vii imediat. A fost un pic înfricoșător. Am anulat zborul și m-am dus direct la el. Mi-a spus că, dacă aș fi lăsat să mai treacă câteva săptămâni, probabil că nu ar fi putut face nimic pentru mine”.

Primul cancer i-a schimbat radical viața

Michael a vorbit anterior despre modul în care diagnosticul de cancer din 2003 i-a schimbat viziunea asupra vieții, mai exact asupra averii și a posesiunilor materiale. El a spus: „Dacă eram în poziția de a merge pentru orice, asta s-a intensificat. Și valoarea prietenilor, valoarea celor dragi – dintr-o dată, lucrurile materiale au dispărut în trecut. (…) Arta mea și oamenii cu care îmi petrec timpul sunt lucrurile pe care le iubesc cel mai mult acum. Cancerul mi-a oferit cu siguranță o concentrare extraordinară”.

Michael este un cunoscut militant caritabil. Dansatorul născut la Chicago a găzduit petreceri speciale de Crăciun pentru copiii vulnerabili la casa sa din nordul orașului Cork. În 2003 a primit un premiu special din partea prințului Rainier de Monaco pentru sprijinul acordat diverselor organizații caritabile, inclusiv multe dedicate cercetării cancerului.

Lordul dansului, ani de agonie: „A trebuit să mă împrietenesc cu durerea”

Coregraful a devenit celebru în producția de dans irlandez Riverdance, care a fost interpretată pentru prima dată ca o pauză de șapte minute la Eurovision în 1994. După succesul înregistrat de Riverdance la Eurovision, a fost extins într-un spectacol de lungă durată și a avut premiera la Point Theatre din Dublin în 1995.

Michael, care s-a născut într-o familie de muncitori irlandezo-americani din Chicago, a continuat cu propriul său spectacol de teatru, Lord Of The Dance. De asemenea, a creat, produs și regizat și alte producții, printre care Feet Of Flames și Celtic Tiger. Michael s-a extins și în cinematografie, regizând și jucând în thrillerul de spionaj Blackbird din 2018.

Agonia chinuitoare face parte din viața de zi cu zi pentru Michael Flatley. Michael Flatley a dezvăluit că „gâtul și spatele său sunt într-o stare proastă” și a detaliat cum corpul său plătește prețul pentru pedeapsa la care l-a supus, suprasolicitându-l prin dans. Michael s-a retras din cauza unei accidentări după un spectacol în Las Vegas, de ziua Sfântului Patrick, în martie 2017. După ce și-a pus corpul la grea încercare timp de zeci de ani, starul a recunoscut la vremea respectivă pentru Daily Mail că organismul său pur și simplu nu a mai rezistat.

El a recunoscut: „Am mereu dureri. Agonie. În fiecare dimineață, biata mea soție  trebuie să mă vadă cum îmi petrec primele minute ale zilei încercând să-mi îndrept spatele și să-mi împing picioarele să înceapă să lucreze. Mi-am distrus corpul cu dansul. Nu pot să spun că nu am fost avertizat și nu pot să spun că nu mi-a plăcut fiecare minut în care m-am pus în această stare. Dar fizic sunt un dezastru. Am o fractură recurentă la piciorul drept, care se rupe singură în mod spontan. Mi-am distrus mușchii ischiogambieri, mi-am distrus inghinalul și am făcut daune ireparabile în două puncte ale coloanei vertebrale”.

Anul trecut, Michael a lansat și un turneu Lord Of The Dance pentru a strânge bani pentru efortul umanitar din Ucraina.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre