Simona Ionescu / Redactor Șef

Ministrul Sănătății vine în ajutorul pacienților din spitale. Le cere bolnavilor să-i arate ce mâncare primesc

Ministrul Sănătății vine în ajutorul pacienților din spitale. Le cere bolnavilor să-i arate ce mâncare primesc
Ministrul Sănătății, Alexandru Rogobete, a anunțat lansarea unui formular online pe site-ul Ministerului Sănătății, disponibil începând cu 14 iulie 2025, dedicat sesizărilor privind calitatea mâncării din spitalele publice din România.

Inițiativa actualului ministru al Sănătății, Alexandru Rogobete, vine în contextul numeroaselor plângeri legate de hrana oferită pacienților, un aspect critic în spitalele din România.

Formula online pe site-ul Ministerului Sănătății

Ministrul Sănătății vrea transparență și îmbunătățirea condițiilor medicale din spital. O primă decizie este legată de un subiect sensibil, e vorba de calitatea mâncării pe care pacienții o primesc în spitale.

Pentru ca lucrurile să se îmbunătățească, Alexandru Rogobete a anunțat recent că începând cu data de 14 iulie, pe site-ul instituției va fi disponibil un formular online dedicat sesizărilor pacienților și aparținătorilor acestora.

Aceștia sunt invitați să scrie despre modul în care sunt servite preparatele culinare, calitatea acestora, dar și aspectul porțiilor, prin fotografii postate.

Un pas important pentru îmbunătățirea condițiilor din spitale

Ce mănâncă bolnavii din spitalele din România. Sursă foto: Digi24

”Vreau să aud direct de la voi! Cred cu tărie în calitatea actului medical şi în respectul faţă de pacient!  Începând cu 14 iulie, va fi disponibil pe site-ul Ministerului Sănătăţii un formular online dedicat sesizărilor privind mâncarea din spitale.

Este un pas important pentru transparenţă şi îmbunătăţirea condiţiilor din spitale. Sunt aici să mă asigur că vocea voastră contează. Hai să schimbăm împreună lucrurile în bine!”, a fost anunțul făcut de ministrul Sănătății.

Ce s-a întâmplat până acum în spitalele din România

Calitatea hranei din spitalele publice din România a fost un subiect sensibil, relatat constant de presă și pacienți. Oamenii s-au plâns că primesc porții insuficiente de mâncare, preparate culinare lipsite de valoare nutrițională pregătite în condiții insalubre, la care se adaugă lipsa diversității în meniuri.

Un reportaj din 2023 a scos la iveală faptul că pacienții primesc mezeluri ieftine și margarine în loc de unt și nu se respectă nevoile dietetice ale bolnavilor.

Probleme au fost arătate și anul trecut, când presa a vorbit despre pacienții de la Spitalul Județean Craiova, unde pacienții primeau mâncare mucegăită șiu fără caloriile de care aveau nevoie bolnavii pentru a se însănătoși.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *