Simona Ionescu / Redactor Șef

Misterul ciocanului londonez modern, găsit încastrat într-o rocă veche de 100 milioane de ani

Misterul ciocanului londonez modern, găsit încastrat într-o rocă veche de 100 milioane de ani
Povestea ciocanului găsit într-o rocă veche de 100 milioane de ani a început în iunie 1936, când a fost descoperit în Texas de soții Emma și Max Edmond Hahn. A fost dezlegat misterul?

Aceștia au văzut o bucată de lemn care ieșea din ceea ce părea a fi o formațiune stâncoasă veche. Nu au dat atenție, dar zece ani mai târziul, fiul lor a spart stânca. S-a găsit un ciocan modern despre care nimeni nu a putut explica cum a fost încastrat cu 100 de milioane de ani în urmă. Un mister greu de înțeles…

Tânărul a cerut ajutorul oamenilor de știință dar și a tânărului Carl Baugh, adept al teoriei creaționiste, care a susținut că roca din jurul ciocanului era din perioada cretacică. Acest lucru ar însemna că oricine a scăpat ciocanul care aparține secolului al XIX-lea a făcut-o în timp ce fugea de un triceratops? În acel moment, Baugh s-a gândit că este o dovadă că teoria evoluției este incorectă.

Descoperirea a dat peste cap teoria evoluției

„Dacă artefactul este cu adevărat din Cretacic, unde rămâne teoria evoluției, din moment ce omul nu ar fi trebuit să evolueze decât peste 100 de milioane de ani sau cam așa ceva? Dacă artefactul este relativ recent, înseamnă că formațiunea cretacică Hensell Sand din care provine este relativ tânără…

Ce căuta un ciocan modern într-o rocă veche de 100 milioane de ani…

Din nou, unde rămâne teoria evoluționistă cu datele sale tradiționale pentru formațiunile cretacice?”, a spus acesta. Alți specialiști spun că Baugh a greșit. Ciocanul era într-adevăr, modern, dar fusese înglobat în stâncă prin procese geologice necunoscute de acesta.

„Cum ar putea un artefact modern să fie blocat în roca ordoviciană”

„Piatra este reală și pare impresionantă pentru cineva care nu este familiarizat cu procesele geologice. Cum ar putea un artefact modern să fie blocat în roca ordoviciană?

Mineralele în soluție se pot întări în jurul unui obiect intrusiv scăpat într-o fisură sau pur și simplu lăsat pe sol dacă roca sursă (în acest caz, se pare că Ordovicicianul) este solubilă din punct de vedere chimic”, susține un alt investigator, cercetătorul Glen J. Kuban într-un articol din 1997, publicat în Paleo. Se pare că ciocanul a ajuns în acel loc după ce un miner, cu un secol în urmă, ar fi scăpat ciocanul, apoi roca s-ar fi strâns în jurul lui.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre