Simona Ionescu / Redactor Șef

Gabi Bădălău s-a dus cu sacoșa la tatăl său în arest. Seniorul, reținut pentru 30 de zile

Gabi Bădălău s-a dus cu sacoșa la tatăl său în arest. Seniorul, reținut pentru 30 de zile
Gabi Bădălău au fost surprins de paparazzi, luni dimineață, în timp ce a vizitat arestul poliției, acolo unde a ajuns, duminică seară, tatăl său. Bădălău senior confruntă cu acuzații grave într-un dosar de corupție.

Așa cum știți, Niculae Bădălău, consilier de conturi în cadrul Curţii de Conturi a României şi vicepreședinte al Autorității de Audit din cadrul aceleiași instituții, este acuzat de procurorii DNA că ar fi dat mită 170.000 de euro, unui primar, pentru ca acesta să acorde o lucrare de milioane, unei firme cu care avea legătură.

Ce acuzații i se aduc tatălui lui Gabi Bădălău

„În datele de 09.08.2022 şi 19.11.2022, inculpatul Bădălău Niculae, în calitatea menţionată mai sus, i-ar fi pretins unui primar de comună să atribuie un contract privind «Reabilitare sistem de alimentare cu apă potabilă…», estimat la valoarea de 7.071.925 lei fără TVA, unei societăţi administrată de o rudă a acestuia, lăsând să se creadă că are influenţă asupra unei persoane din conducerea Companiei Naţionale de Investiţii (C.N.I.).

Pe care ar fi promis că o va determina să asigure finanţarea a două proiecte depuse la această instituţie de către primăria respectivă. În perioada 2021-2022, în contextul derulării unui contract pe care aceeaşi primărie îl avea încheiat cu aceeaşi societate comercială, privind «Înfiinţare reţea de alimentare cu apă …»,

inculpatul Bădălău Niculae, prin intermediul celeilalte persoane cercetate în prezenta cauză, i-ar fi oferit edilului mai multe sume de bani pentru ca în schimb acesta să efectueze în continuare plăţile către firma respectivă, chiar şi pentru lucrări neconforme”, au susţinut procurorii, în ordonanţa de reținere pentru 24 de ore.

Niculae Bădălău, arestat preventiv

Nicolau Bădălău a fost prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă, în decursul zilei de azi, la ceva timp după ce a fost vizitat de fiul său, Gabi Bădălău, care i-a dus o sacoșă cu lucruri de primă necesitate. În urmă cu puțin timp, Curtea de Apel București a stabilit ca fostul boss de la Curtea de Conturi să fie plasat în arest preventiv pentru 30 de zile.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre