Simona Ionescu / Redactor Șef

Asta ne lipsea! Cercetătorii au descoperit o nouă mutație a coronavirusului

Asta ne lipsea! Cercetătorii au descoperit o nouă mutație a coronavirusului
Cu toții sperăm să scăpam de COVID-19, dar virusul nu se lasă dus. Cercetătorii au descoperit o nouă mutație a coronavirusului.

Cercetătorii de la Universitatea din Milano au descoperit o nouă mutație a coronavirusului SARS-CoV-2.

Cercetătorii au descoperit o nouă mutație a coronavirusului

Cercetătorii au descoperit o nouă mutație a coronavirusului. A fost identificată o nouă mutație a coronavirusului SARS-CoV-2, scrie evz.ro.

Descoperirea a fost făcută de un studiu, publicat în “Emerging Microbes & Infections”. Studiul a fost realizat de cercetătorii de la laboratoarele de virusologie din cadrul Universității de Stat din Milano.

Mutația este prezentă în gena care codifică proteina ORF-6.

Cercetărorii de la Universitatea din Milano au analizat secvenței virusului SARS-CoV-2 și au evidențiat importanța considerabilă a mutațiilor.

Virusul introduce întâmplător mutațiile în timpul replicării sale și, uneori, îi conferă o mai mare capacitate de replicare și “evaziune” a sistemului imunitar.

În majoritatea cazurilor, mutațiile raportate ca determinante pentru infectivitatea virală se găsesc în proteina Spike, adică cea mai exterioară parte a virusului, care acționează ca receptor și țintă pentru sistemul imunitar.

În cazul studiat de cercetătorii milanezi, modificarea semnificativă a proteinei accesorii ORF-6 nu afectează în mod direct capacitățile infecțioase ale virusului.

Dar poate fi un factor capabil să modifice mecanismele patogenetice ale bolii COVID-19.

O nouă mutație a coronavirusului

Din moment ce rolul acestei proteine ​​în timpul replicării virale este de a modula răspunsul imunitar al gazdei, interferând cu producerea de interferoni.

Modificarea sa ar putea avea consecințe asupra răspândirii virusului în organismul uman infectat și asupra evoluției clinice a bolii, explică oamenii de știință.

Această observație subliniază importanța monitorizării tuturor mutațiilor pe care le acumulează SARS-CoV-2, chiar și pe cele care implică regiunile de reglementare.

Cercetătorii consideră că în scenariul actual ar putea evidenția posibile mecanisme diferite patogenetice. Sursa: ilgiorno.it


Restricții radicale de călătorie după descoperirea unei noi tulpini de coronavirus

O nouă tulpină de coronavirus provoacă ravagii. Noi restricții după ce cazurile au crescut cu 200%

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre