Când Vladimir Putin a dat ordin ca rușii să invadeze Ucraina, Mircea Lucescu nu a vrut să plece de acolo. Din nefericire, situația creată l-a obligat să se întoarcă acasă.
Nimeni nu a știut ce avere a adunat Mircea Lucescu, până nu s-a risipit toată în Ucraina. Antrenorul a pierdut milioane de euro
Mircea Lucescu e departe de războiul din Ucraina. Celebrul antrenor e acasă, însă o mare parte din averea sa e blocată în Ucraina. Și e vorba de o sumă mică, ci de cel puțin 5 milioane de dolari, spun cei de la Sport.ua. Din nefericire, guvernul ucrainean a impus ca nimeni să nu retragă mai mult de 500.000 de dolari din conturi pe parcursul unui an, ca urmare a invaziei rușilor.
Potrivit surselor, lui Lucescu îi intră în buzunar 2 milioane de euro de la Dinamo Kiev. Patronul echipei, Igor Surkis, urma să-l ajute să-și retragă banii câștigați dar războiul a dat totul peste cap. Lucescu a mai avut o pagubă mare în anul 2014, când a izbucnit conflictul militar din Donbas. Și atunci a avut problemele să-și retragă banii câștigați la Șahtior Donețk, între 2004-2016.
Și Răzvan Raț are mari probleme
Nici Răzvan Raț nu o duce prea bine în aceste momente, pentru că și el are banii blocați în Ucraina. El a cumpărat o casă de 2 milioane de euro în Donbas și a deschis mai mult afaceri. De când a început războiul în 2014, planurile sale s-au dus pe apa sâmbetei.
”Eu am casă în Donețk, am proprietăți, dar nu am reușit să le mai vizitez din 2013, de când a început conflictul. Nu am mai fost acolo de când m-am transferat de la Șahtior. De proprietățile mele au grijă niște foști angajați, foștii mei oamenii care mă ajutau în perioada când jucam acolo. Stau acolo sau le vizitează, ca să nu fie vandalizate.
Casa e cea mai valoroasă, a costat două milioane de euro, iar cu restul proprietăților practic sunt pe minus cu patru milioane de euro. Trebuia să deschid un sport-bar în incinta parcului din vecinătatea stadionului… Au fost cazuri de exproprieri, dar nu recent. Le-au luat atunci când a plecat o mare parte din populație, în 2014-2015”, a declarat Răzvan Raț, potrivit Sport.ro.
Sursă foto: prosport
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook