Simona Ionescu / Redactor Șef

Noi informații despre moartea care a zguduit Casa Regală britanică. Medicul legist a dezvăluit cele mai șocante amănunte

Noi informații despre moartea care a zguduit Casa Regală britanică. Medicul legist a dezvăluit cele mai șocante amănunte
Au apărut noi informații în ceea ce privește moartea care a zguduit Casa regală britanică. Ultimul raport al poliției arată că ginerele prinților s-a sinucis, iar informația a produs valuri de șoc, mai ales că nimeni nu se aștepta la un asemenea gest.

În urmă cu câteva zile, Casa regală britanică era zguduită de o veste înfiorătoare. Ginerele prințului și prințesei de Kent fusese găsit mort la o adresă din Gloucestershire. „Rețete și vedete” scria atunci că Thomas Kingston, soțul lui Lady Gabriella de Windsor , dar și fost iubit al lui Pippa Middleton, fusese ultima oară văzut la un eveniment la Galeria Națională din Londra, alături chiar de către Lady Gabriella. 

Afectați de moartea subită a bărbatului au fost și Regele Charles și regina Camilla, care au trimis „cele mai sincere gânduri și rugăciuni” către Lady Kingston și familie. „Regele și regina au fost informați de moartea lui Thomas și se alătură în durere prințului și prințesei Michael de Kent și tuturor celor care l-au cunoscut. Majestățile Lor trimit cele mai sincere gânduri și rugăciuni Gabriellei și întregii familii Kingston”, anunța un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham în ziua respectivă. 

Thomas Kingston a luat masa cu părinții înainte de a se împușca în cap

Thomas Kingston a luat masa cu părinții înainte de a recurge la fatalul gest

La o săptămână de la deces s-a aflat care a fost cauza care a dus la acest deznodământ tragic, dar și ce a făcut Thomas Kingston în orele premergătoare evenimentului fatal. Ginerele prinților de Kent a murit prin împușcare în cap, a anunțat vineri medicul legist. Acesta a fost găsit mort cu o „leziune catastrofală la cap” și o armă lângă corp, la casa părinților săi dintr-un sat din Cotswolds, Anglia, duminică, 25 februarie, scrie BBC.

Medicul legist Katy Skerrett a declarat că înainte de teribilul gest, Kingston a luat prânzul cu părinții săi, apoi tatăl său a ieșit să-și plimbe câinii. Când acesta s-a întors, bărbatul nu mai era în casă, a spus Skerrett. 

După aproximativ 30 de minute, mama lui a mers să-l caute, apoi tatăl său a trebuit să forțeze intrarea în locuința încuiată, deoarece nu a primit răspuns de la domnul Kingston”, a continuat legistul. 

Decesul nu este unul suspect, spun legiștii

Lady Gabriella și soțul ei, pe vremea când formau un tânăr cuplu căsătorit

Tatăl l-a găsit apoi pe soțul lui Lady Gabriella „decedat, cu o leziune fatală la cap și cu o armă prezentă la locul faptei”, a încheiat Skerrett. Moartea lui nu a fost tratată ca fiind suspectă, și nu a fost implicată nicio altă persoană.

Un prieten al lui Thomas și al Lady Gabriella a declarat pentru Daily Mail că s-a întâlnit ultima dată aceștia pe 21 februarie, dar că nimic nu i-a dat de bănuit că ar urma să se întâmple așa ceva:„Păreau fericiți și pozitivi ca întotdeauna.”

„Fericirea sinucigașilor”, o problemă reală semnalată de medici 

Sursele citate nu menționează dacă Thomas Kingston avea probleme cu depresia sau suferea de alte afecțiuni ce l-ar fi putut împinge către această tragedie. De asemenea, nu se menționează nici dacă un episod maniacal l-a condus pe bărbat la asemenea gest. Este important însă de menționat că “fericirea” și atitudinea pozitivă de dinaintea unui gest necugetat sunt recunoscute de medici ca fiind simptome importante. 

Specialiștii au explicat că o persoană depresivă care își revine de pe-o zi pe alta trebuie să ridice un semnal de alarmă major celor dragi. Atitudinea bruscă de fericire după o perioadă sau episod depresiv poate însemna de fapt că persoana în cauză a luat deja decizia irevocabilă de a-și curma zilele, iar acest lucru îi oferă relaxarea finalității. Conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), aproape 800.000 de persoane se sinucid anual, ceea ce înseamnă că, la fiecare 40 de secunde, o persoană moare. 

În cazul în care simțiti că viața nu mai merită trăită, aveți gânduri suicidare sau suspectați pe cineva că este în pericol de a-și face rău în orice moment, sunați de urgență la 112!

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre