Simona Ionescu / Redactor Șef

Noi tarife la parcările publice din București! Toți șoferii trebuie să știe asta

Noi tarife la parcările publice din București! Toți șoferii trebuie să știe asta
De la 1 martie se schimbă radical modul de parcare în București. Anunțul tocmai a fost făcut de autorități.

După ce ani la rând nu s-a plătit parcarea în capitală, anul trecut au fost instituite taxe. Iar acum apar tarife noi pentru toate parcările publice din București. Noile prețuri intră în vigoare de la 1 martie.

Cât costă o oră de parcare în București

Municipalitatea din capitală schimbă regulile pentru parcările din București, iar noile măsuri vin oarecum în sprijinul riveranilor. Șoferii care vor să parcheze în București trebuie să știe că municipalitatea a schimbat regulile pentru parcările publice din București. De la 1 martie vor intra în vigoare noile tarife. Concret, începând cu ziua de miercuri, 1 martie, în București nu vor mai exista cele trei zone pentru care se percepeau taxe diferite. În schimb, va fi instituită o taxă unică de parcare în valoare de 5 lei pe oră, indiferent de zona în care veți parca.

Cât costă un abonament de parcare în București

Primăria Capitalei a pregătit și un abonament pentru șoferii care trebuie să lase mașina mai mult timp într-un loc. Acest abonament va costa 25 de lei pentru o zi și 500 de lei pentru o lună, timp în care șoferii vor putea parca oriunde în parcările marcate cu albastru. Dacă, evident, găsesc și loc liber.

Riveranii vor fi cei mai avantajați. Cei care au locuri publice de parcare lângă casă vor plăti doar 50 de lei pe lună sau 500 de lei pe an pentru un abonament care le garantează (teoretic) faptul că își pot lăsa mașina parcată în apropierea locuinței.

Sancțiuni

Evident, municipalitatea a lansat, tot de la 1 martie, și un set de sancțiuni pentru șoferii indisciplinați. În momentul în care orice șofer își lasă mașina într-o parcare publică trebuie să achite în termen de 15 minute tariful pentru prima oră de parcare sau pentru o zi, conform opțiunii sale. În caz contrar va fi amendat cu 200 de lei, iar mașina va fi blocată pe locul de parcare.

Sursa foto: Pixabay

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre