Simona Ionescu / Redactor Șef

Nu aveți nevoie de aer condiționat. Cele mai bune trucuri pentru a avea răcoare în casă pe caniculă

Nu aveți nevoie de aer condiționat. Cele mai bune trucuri pentru a avea răcoare în casă pe caniculă
Desigur, aerul condiționat este cea mai simplă metodă să fiți relaxați când afară temperaturile au explodat. Dar există și trucuri extrem de utile, care vă fac răcoare în casă.

Nu mai puteți suporta căldură din casă? Iată câteva soluții practice care vă ajută să aveți răcoare în casă.

Nu aveți nevoie de aer condiționat. Cele mai bune trucuri pentru a avea răcoare în casă pe caniculă

Faceți parte din categoria celor care nu suportă aerul condiționat, însă simțiți că vă sufocați între pereții de beton? Specialiștii spun că primul lucru de care trebuie să țineți cont este să țineți geamurile închise. Astfel, un procent de 30% din căldura de afară nu va mai intra. Dacă, totuși, nu suportați geamurile închise, cumpărați folii reflectorizante care nu lasă razele de soare să pătrundă. În schimb, geamurile trebuie lăsate larg deschise pe timpul nopții și vă veți bucura de un aer proaspăt.

Puneți un vas cu gheață în fața ventilatorului

Un alt truc care are eficiență maximă este să puneți un vas cu gheață în fața unui ventilator. Nu ar fi rău chiar dacă locuiți la bloc să folosiți niște copertine. De asemenea, cine are pomi în apropierea ferestrelor se poate considera un om noroc, pentru că va fi redusă căldura care intră în casă.

 

Tot pentru zilele caniculare este indicat să udați un cearșaf cu apă cât mai rece și să-l întindeți la uscat, în dreptul ferestrelor. Va fi un adevărat filtru pentru aerul cald din locuință. Dacă noaptea devine un chin din cauza căldurii, puteți să înveliți perna în pungi de plastic și să o lăsați câteva minute la congelator. Va fi rece întreaga noapte.

Nu în ultimul rând, vă e util să acoperiți mobilierul din casă cu cearșafuri sau orice alt lucru în culoare albă și, bineînțeles din bumbac. Acestea nu lasă căldură să pătrundă în mobilă.

Sursă foto: dcnews

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre