Simona Ionescu / Redactor Șef

Nu cumpărați asta copiiilor! Pot fi periculoase

Nu cumpărați asta copiiilor! Pot fi periculoase
Două dintre cele mai populare alimente pentru copii trebuie să fie retrase urgent din magazine pentru că pot fi periculoase. În realitate, acestea erau în weekend pe raft. Chiar producătorul avertizează.

Două din cele mai populare mezeluri pentru copii ar putea fi contaminate cu metale. Producătorul a anunţat retragerea produselor din magazine şi îi sfătuieşte pe oameni să le arunce sau să le returneze.

Nu cumpărați asta copiiilor! Pot fi periculoase

Parizer de porc şi parzier de pasăre pentru copii, fabricate în Germania, trebuie retrase din mai multe lanţuri de supermarketuri de la noi. Acestea ar putea fi periculoase pentru cei mici. Alerta a fost lansată chiar de producător după ce au constatat o defecțiuni la echipament. Aparatele de feliat defecte ar fi putut contamina alimentele cu metale grele, foarte periculoase. Produsele cu probleme au termene de valabilitate între 6 iunie și 7 iulie. Așadar, verificați etichetele și mai atent ca până acum!

Producătorul a dispus retragerea loturilor de pe piață și a anunțat prin Sistemul Rapid de Alertă, în 4 și 6 iunie. Din 60 de mii de bucăți, 40 de mii au fost puse sub sechestru în depozitul fabricii. Restul de 20 de mii au fost retrase voluntar de pe piață. Însă, s-ar putea ca unele dintre acestea să fie în continuare pe raft.

Inspectorii sanitari au făcut controale

Mihai Ponea, director ANSVSA a anunțat că s-a constatat că sunt 31 de produse retrase de la raft. Au fost sancționați cu 40 de mii de lei pentru comercializarea unui produs supus retragerii, scrie observatornews.ro.

Părinţii care au au cumpărat parizer din carne de porc sau parizer din carne de pasăre sunt sfătuiţi să le arunce sau să le ducă înapoi la magazin. Îşi vor primi banii înapoi chiar dacă nu mai au bonul fiscal.

Rechemare_produs_Mortadella_si_carne_pasare_Martinel_90g_Reinert_Selgros-06.06.2021

http://www.ansvsa.ro/wp-content/uploads/2021/06/Rechemare_produs_Mortadella_si_carne_pasare_Martinel_90g_Reinert_Cora_04.06.2021.pdf

http://www.ansvsa.ro/wp-content/uploads/2021/06/Rechemare_produs_Mortadella_Martinel_90g_Reinert_Carrefour_04.06.2021.pdf


Preţurile alimentelor, la cel mai ridicat nivel din ultimii 10 ani. Și la noi și în lume

Trucuri pentru ca alimentele să reziste mai mult. Uită de termenul de valabilitate

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre