Simona Ionescu / Redactor Șef

O afacere „explozivă”! Un buncăr nuclear renovat, din perioada Războiului Rece, va fi scos la licitație

O afacere „explozivă”! Un buncăr nuclear renovat, din perioada Războiului Rece, va fi scos la licitație
Un buncăr construit în perioada Războiului Rece din Wormhill, lângă Buxton, Derbyshire, urmează să fie vândut la licitație pe data de 26 septembrie.

Buncărul nuclear din Wormhill, lângă Buxton în Derbyshire, recondiționat și dezafectat în 1991, a fost scos la licitație pentru un preț orientativ de 15.000 – 20.000 de lire sterline.

Adăpostul a fost construit în anii 1950 de Royal Observer Corps (ROC) pentru a salva angajații în cazul unui atac. Buncărul este unul dintre cele aproximativ 1.500 construite în perioada Războiului Rece, pe măsură ce populația devenea tot mai îngrijorată de capacitățile nucleare ale altor țări.

Bârlogul subteran nu are toaletă

Prin trapa și scara buncărului, ocupantul coboară șase metri într-un studio cu covoare crem, un covor din piele de oaie, perdele de catifea crem și un pat dublu cu perdea galben aprins.

În ciuda faptului că este complet echipat pentru a salva viețile oamenilor, bârlogul subteran nu are toaletă. În apropiere există o mulțime de spații de depozitare, care conțin o plită de camping cu gaz, un încălzitor electric și o rezervă de bere.

Buncărul are și telefon și o pereche originală de binocluri

Buncăr nuclear din perioada Războiului Rece a fost scos la vânzare

De asemenea, buncărul este prevăzut cu o pereche originală de binocluri, un telefon și diagrame și instrucțiuni vechi lăsate pe pereți. Există chiar și o carte palpitantă pe care viitorul proprietar o poate citi, „Cold War Secret Nuclear Bunkers”.

„Buncărul este sigur, uscat și în starea sa originală”

Majoritatea acestor buncăre au fost dezafectate și vândute în 1993, iar multe dintre ele au fost cumpărate de companii de telecomunicații și acum sunt amplasate pentru antene de telefonie mobilă.

„O oportunitate fantastică de a cumpăra o bucată de istorie britanică a războiului trecut. Oportunitatea unică într-o generație este de a cumpăra un buncăr nuclear ROC, cunoscut și sub numele de A Royal Observer post.

Buncărul este sigur, uscat și în starea sa originală, actualul proprietar a renovat și decorat-o în pregătire pentru noul său proprietar”, se arată în descrierea licitatorilor SDL Property Auctions.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre