Potrivit autorităților, tânărul a folosit un spray pentru pârțuri, iar din cauza mirosului greu de suportat, colegilor li s-a făcut rău.
Conform informațiilor oferite de New York Post, emanația spray-ului a fost atât de puternică încât a fost nevoie de intervenția pompierilor, care au crezut că e vorba de o posibilă scurgere de gaze la liceul Caney Creek și au căutat trei zile. Ulterior, s-a aflat că mirosul îngrozitor provenea de un spray de pârțuri pe care un elev l-a folosit în sala de clasă.
„Au cercetat clădirea cu echipamente de detectare a gazelor”
„Un elev a mărturisit că a adus cu el un spray de pârțuri foarte concentrat, pentru a face o farsă, numit Hensgaukt Fart Spray.
Primii care au intervenit au cercetat clădirea cu echipamente de detectare a gazelor, dar nu au reușit să localizeze niciun fel de scurgere”, a mărturisit un reprezentant al echipei de pompieri și salvare din Caney Creek.
Șase elevi au ajuns la spital din cauza durerilor groaznice de cap
Mirosul foarte greu a făcut ca șase copii să ajungă la spital, întrucât prezentau dureri foarte puternice de cap, iar alți opt elevi au spus că s-au simțit rău. Chiar dacă pompierii au garantat ulterior calitatea aerului din școală, aceasta s-a închis pentru o săptămână. „În acea zi, șase elevi au fost spitalizați, după ce au suferit dureri de cap severe din cauza mirosului”, a declarat șeful pompierilor din Caney Creek, Raymond Flannelly, pentru KHOU-11.
Și în România au fost incidente în școli
Ultima întâmplare de acest gen petrecută într-o școală din România a avut loc în luna noiembrie a anului trecut. Atunci, un băiat de 13 ani a pulverizat spray lacrimogen în interiorul clădirii, la o școală din Chitila. O fată a ajuns la spital cu atac de panică și mai mulți elevi spun că s-au simțit rău. Școala a fost evacuată imediat și cei mai mulți părinți s-au grăbit să-și ia copiii acasă.
Elevul de clasa a șasea a pulverizat un spray cu substanțe lacrimogene în toaleta băieților. Colegii lui spun că au simțit imediat efectul substanței, răspândindu-se mai ales în jumătatea de sus a încăperilor. Pentru o fetiță a fost chemată Salvarea deoarece a făcut un atac de panică.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook