Simona Ionescu / Redactor Șef

O nouă tulpină de coronavirus provoacă ravagii. Noi restricții după ce cazurile au crescut cu 200%

O nouă tulpină de coronavirus provoacă ravagii. Noi restricții după ce cazurile au crescut cu 200%
În plină campanie de vaccinare, cazurile de coronavirus din Marea Britanie au suferit o creștere uriașă în ultima săptămână, lucru care a condus la noi restricții dure din partea autorităților.

Premierul Boris Johnson a anunțat noi restricții în Marea Britanie, după ce în ultima săptămână țara a suferit o explozie de cazuri noi de coronavirus: “Cu inima grea trebuie să vă spun că nu putem continua planurile de Crăciun aşa cum erau. Consider sincer că nu există altă alternativă”, a spus Boris Johnson.

Londra și alte regiuni din sud-estul Angliei au trecut de la pragul 3 de restricții la nivelul 4. Astfel, locuitorii din zonele respective nu vor mai avea voie să părăsească locuința decât în cazuri excepționale, iar magazinele neesențiale se vor închide. De asemenea, au fost interzise activitățile de relaxare și distracție în aer liber, precum și deplasările la rude de Crăciun. Din această cauză, ieri șoselele de ieșire din Londra au fost inundate de autoturisme, locuitorii metropolei părăsind orașul pentru casele de vacanță.

Noua tulpină, de 70 de ori mai virulentă ca cea anterioară 

Chris Whitty, şeful serviciilor medicale din Anglia, a confirmat într-un comunicat Reuters, că noua tulpină care a provocat o explozie de peste 200% a cazurilor este de 70 ori mai virulentă decât cea anterioară. Nu există dovezi că îmbolnăvirile sunt mai severe, însă contaminarea este mult mai facilă de această dată. 

Chris Witty a mai spus că deși nu se știe dacă noul coronavirus interferează cu vaccinul, în prezent se fac investigații în regim de urgență pentru a vedea exact care sunt manifestările și riscurile la care se supun cei infectați. De asemenea, acesta a mărturisit că a fost alertată și OMS (Organizația Mondiala a Sănătății): “Am alertat Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi continuăm să analizăm datele disponibile pentru a ne îmbunătăţi modul de înţelegere”.

Marea Britanie a raportat vineri 28.507 de noi cazuri de COVID-19 şi 489 de decese, cu rata de reproducere „R” estimată între 1,1 şi 1,2, ceea ce înseamnă o creștere rapidă a numărului cazurilor. 

Suprimarea emoțiilor are un impact fizic. Ce pățești dacă „ții emoția în tine”

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre