Simona Ionescu / Redactor Șef

O vedetă trans a făcut istorie la premiile Emmy

O vedetă trans a făcut istorie la premiile Emmy
Seria Netflix „Pose” a marcat o lovitură de zile mari, săptămâna aceasta, prin nominalizarea la premiul Emmy pentru vedeta Mj Rodriguez - făcând-o prima interpretă transgender care a câștigat o nominalizare într-o categorie de actor principal. 

O vedetă trans a făcut istorie la premiile Emmy.  „Este un mare pas – un mare pas înainte pentru noi –  și sper doar că va continua”, a declarat Rodriguez pentru The Times după ce a aflat despre nominalizare.  „Nu m-am gândit niciodată într-un milion de ani că voi fi în această categorie, alături cu toate aceste femei uimitoare – nominalizate, actrițe uimitoare, care au realizat spectacole uimitoare, remarcabile”.

Rodriguez o interpretează pe Blanca, mama Casei Evangelista, în seria FX despre scena LGBTQ din sala de bal din New York, pe fondul crizei SIDA din anii 1980 și începutul anilor ’90.  Al treilea sezon al seriei a fost și ultimul.

Aflată în sudul Franței, Rodriguez le-a spus jurnaliștilor cum a aflat vestea cea mare. „Când s-a întâmplat, îmi amintesc doar că mama mea m-a apucat și m-a îmbrățișat. Nașa mi-a dat o îmbrățișare. Apoi am căzut în brațele iubitului meu și am început să plâng.

Mama m-a răsucit atât de tare încât am fost aproape să cad. Pe lângă faptul că sunt o femeie afro-americană și că sunt latină și că sunt o persoană care reprezintă femeile în general și se identifică ca o femeie… mă bucur că pot fi reprezentativă pentru fiecare din din aceste comunitați. Am încercat din răsputeri să fiu un bun exemplu și mă bucur că industria vede asta”

O vedetă trans a făcut istorie la premiile Emmy

Într-o declarație publică, președintele și CEO-ul GLAAD (cea mai mare organizație de susținere a LGBT), Sarah Kate Ellis, a numit nominalizarea lui Rodriguez „o recunoastere pentru femeile transgender de la Hollywood și o recunoaștere pentru performanța ei revoluționară din ultimele trei sezoane ale „Pose””.

Ellis a mai spus că spectacolul „a ridicat, fără îndoială, ștacheta reprezentării persoanelor trans la TV. Și a schimbat modul în care telespectatorii din întreaga lume înțeleg această comunitate. „Pose” a acumulat nouă nominalizări la Premiile Emmy.

Sursa foto: Instagram

Remedii naturale miraculoase pentru insolație. Sucul din frunze de aloe vera calmează durerile

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre