Fiecare din cei patru are experiențe fabuloase în urmă dar și povești de viață ieșite din comun. Cu o copilărie în care au existat și multe lipsuri, printre care și jucăriile, chef Orlando Zaharia a avut o armă secretă pentru a-și face prieteni când era mic. Povestea lui s-a aflat abia acum.
În vârstă de 44 de ani, chef Orlando Zaharia este bucureștean, dar a petrecut multă parte din copilărie la bunici, la țară. E cunoscut pentru că a lucrat pentru Președinția României, dar și în multe restaurante de lux atât din România cât și din străinătate.
Orlando Zaharia a fost membru în echipa națională de bucătari și cofetari a României, la Erfurt 2012 și Culinary World Cup 2014, iar din 2020 este GM în România pentru compania globală Yarzin-Sella, companie ce oferă servicii „Hight-End Food” pentru cele mai mari companii de High-Tech din lume.
A fost, de asemenea, Executive Chef pentru lanțul de restaurante Q’s Inn si Pagaia, iar în prezent administrează restaurantele CAU din București și Constanța. În 2010, Chef Orlando Zaharia a fost desemnat Bucătarul de Aur al Bucureștiului, în octombrie 2019 câștigând prima ediție Chef de România, o competiție dedicată bucătarilor profesioniști.
Chef Orlando Zaharia avea o armă secretă în copilărie
Mama a fost cea care l-a atras în bucătărie încă de mic, învățându-l să prepare cele mai simple și gustoase deserturi: clătite și gogoși. Acestea aveau să devină arma lui secretă, pentru că nu avea jucării sau alte atracții cu care să iasă în fața celorlalți copii. Așa că i-a cucerit cu dulciuri preparate chiar de el, după cum povestește.
„Eu simt că bucătăria m-a ales, așa s-a întâmplat. Am gătit încă din copilărie, când eram la bunici, la țară, dar și în București. Făceam clătite pentru toți copiii de pe scara blocului meu. Veneam cu câte o rețetă de gogoși de la țară și le făceam prietenilor mei din București când eram copil. În felul ăsta, bucătăria m-a și ajutat să mă integrez în București, eu fiind un copil de la țară. Așa m-am apropiat de ei.
Eu n-aveam jocuri, eu veneam cu gogoșele, cu clătite, cu pâine muiată-n lapte, dată prin ou și zahăr și prăjită-n tigaie. Țin minte că o tăiam cumva cuburi, ca să nu vadă că este pâine. Bucătăria m-a ajutat să-mi fac prieteni, să mă cunosc mai bine, să cunosc alți oameni și să dăruiesc”, a povestit noul jurat al emisiunii Chefi la cuțite despre începuturile sale.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook