Simona Ionescu / Redactor Șef

Părinții tinerilor uciși la 2 Mai, disperați. „Nu mai am nicio speranță”

Părinții tinerilor uciși la 2 Mai, disperați. „Nu mai am nicio speranță”
Accidentul de la 2 Mai, din vara anului trecut, a șocat întreaga Românie. Un tânăr de bani gata, drogat, a ucis, în urma unui accident rutier, doi tineri nevinovați, studenți veniți la mare, în vacanță. Povestea este încă departe de a se finaliza.

La cum decurge procesul, părinții tinerilor uciși la 2 Mai sunt de-a dreptul disperați. Judecătoarea cazului lui Vlad Pascu, este un adevărat fenomen. Așa cum vă amintiți, la un alt termen, ea a întrebat dacă Sebastian, tânărul ucis în accidentul de mașină, este prezent în sala de judecata. Acum a comis-o din nou. Tatăl băiatului a povestit, la ieșirea din instanță, că a fost umilit incredibil, din nou, după ce aceeași judecătoare a făcut o nouă gafa dureroasă. Ea l-a întrebat cine este în condițiile în care îl știa de la înfățișarea trecută și, mai mult, bărbatul avea poza fiului său decedat, în mâini.

Tatăl lui Sebastian spune că nu mai are „nicio speranță” legat de felul în care se judecă un proces în România.

„Nu am nicio speranță până și acum m-a văzut cu poza băiatului în mână și m-a întrebat cine sunt”, a mărturisit bărbatul. La întrebarea judecătoarei, la termenul de joi, i-a răspuns că e tatăl studentului ucis și că l-a adus și pe el în sală ca să îl vadă. Gestul său e o replică după ce aceeași judecătoare a întrebat la primul termen al procesului dacă Sebastian este prezent în sala.

Vlad Pascu, judecat pentru uciderea celor doi studenți

Amintim că Vlad Pascu este trimis în judecată sub acuzația de ucidere din culpă. În dimineața zilei de 19 august 2023, Vlad Pascu a condus drogat și cu viteză, provocând un tragic accident în urma căruia a ucis pe loc un băiat și o fată, Sebastian și Roberta, ambii studenți. Accidentul a avut loc în curba dintre localitatea 2 Mai și Vama Veche.

Vlad pascu speră să scape cu o pedeapsă ușoară după ce și-a recunoscuit faptele (Sursa foto: Instagram)

Conform rechizitoriului, Vlad Pascu a fost acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, fugă de la locul accidentului și conducere sub influența drogurilor. Între timp, în dosar, procurorii au stabilit, pe baza concluziilor experților, că Vlad Pascu este singurul vinovat de producerea accidentului.

Judecătoarea, acuzată de „gravă neglijență”

Vlad Pascu caută să obțină procedura simplificată în dosarul în care e judecat pentru uciderea tinerilor în stațiunea 2 Mai după ce s-a urcat drogat la volan. El şi-a recunoscut vina şi cere un acord cu procurorii pentru a beneficia de o pedeapsă mai mică. La primul termen, el nu a participat fizic, cin prin videoconferință.

După ce a intrat mestecând gumă în sala de judecată, la primul termen al dosarului, judecătoarea, în timp ce făcea prezența, a strigat numele lui Sebastian fără să vadă că e vorba de victima decedată. Momentul a stârnit revoltă în sala de judecată. Amintim că anul trecut, aceeași judecătoare a fost sancționată disciplinar de Consiliul Superior al Magistraturii pentru „exercitarea funcției cu gravă neglijență”.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre