Simona Ionescu / Redactor Șef

Păsări-robot cu zbor real, concepute de nemți

Păsări-robot cu zbor real, concepute de nemți
Compania germană Festo a fabricat păsări robot, capabile să zboare foarte realistic.

Pasărea BionicSwift cântărește doar 42 de grame și este capabilă să zboare în interior, pe o traiectorie programată, timp de 7 minute.

Firma recunoaște că robo-păsările nu au încă aplicații business, dar speră să dezvolte una pe viitor.

Până atunci, o întreagă flotă de păsări a fost prezentată într-un video, zburând în aer.

  

Festi a mai construit roboți în miniatură, dar nici unul asemănător acestor păsări, care sunt capabile să își fluture aripile în aer, ghidându-se singure cu ajutorul unui sistem radio.

Următoarea generație de păsări BionicSwift va putea să zboare mulțumită penelor artificiale ultra-ușoare, ce ajută mini roboții să aibă și o mișcare realistică.

„Inteligența interacțiunii motoarelor și mecanismelor permite frecvenței aripilor și unghiului de control să fie precise și ajustate la diferite manevre”, declară Festo.

Bateria unei părări-robot cântărește 6 grame și îi permite să zboare timp de 7 minute.

Zborul este limitat într-un spațiu închis, dotat cu GPS pentru a ghida păsările pe traseul programat, fiind capabile să redirecționeze ruta dacă aceasta este întreruptă de vânt.

„Inteligența legăturii obiectului zburător cu ruta GPS face un sistem de navigație 3D ce ar putea fi folosit în viitor”, ne asigură compania despre sistemul folosit la BionicSwift.

Chiar dacă pasărea-robot rămâne doar o jucărie, este o jucărie uimitoare.

 

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre