Simona Ionescu / Redactor Șef

Patronul Louis Vuitton, Bernard Arnault, rămâne cel mai bogat om din lume. Cine se află pe locul doi

Patronul Louis Vuitton, Bernard Arnault, rămâne cel mai bogat om din lume. Cine se află pe locul doi
233 de miliarde de dolari. Atât are acum în conturi patronul Louis Vuitton, Bernard Arnault. Acesta se află pe primul loc în topul miliardarilor Forbes, fiind urmat de Elon Musk și Jeff Bezos.

Omul de afaceri și investitorul francez Bernard Arnault, patronul Louis Vuitton și-a păstrat anul acesta poziția de cel mai bogat om din lume pe lista miliardarilor Forbes. Le-a luat fața lui Elon Musk, Jeff Bezos și Mark Zuckerberg.

Bernard Arnault în vârstă de 75 de ani supervizează imperiul de lux LVMH, care cuprinde 75 de mărci de modă și cosmetice, printre care Louis Vuitton, Sephora și Tiffany & Co. Arnault s-a bucurat de un succes record cu conglomeratul până în 2024, adăugând aproximativ 22 de miliarde de dolari la averea personală și plasându-l cu 38 de miliarde de dolari peste al doilea clasat.

Fondatorul Tesla se situează pe locul doi, Jeff Bezos pe locul trei

Jeff Bezos se află pe locul doi

E vorba de Elon Musk, a cărui avere a urcat cu 15 miliarde de dolari, mai modest, până la 195 de miliarde de dolari în acest an. Fondatorul Tesla și Space X, care a achiziționat Twitter în octombrie 2022, continuă să se lupte pentru locul al doilea cu fondatorul Amazon, Jeff Bezos. Acesta din urmă a avut o avere personală estimată la 194 de miliarde de dolari în acest an, Forbes înregistrând cel mai mare număr de miliardari la nivel mondial din toate timpurile.

Pe locul patru se situează Mark Zuckenberg

Mark Zuckenberg

Mark Zuckerberg a ocupat locul al patrulea, venind în urma lui Musk, proprietarul X, ca al doilea cel mai bogat proprietar de rețele sociale. În ciuda faptului că Meta deține, printre altele, Facebook, Instagram, Threads și WhatsApp. Cu toate acestea, Zuckerberg a cunoscut o ascensiune până în 2023, averea sa crescând cu aproximativ 116 miliarde de dolari. Ca urmare a faptului că acțiunile Meta aproape s-au triplat pe fondul concedierilor pentru reducerea costurilor și al aventurilor în domeniul inteligenței artificiale și al metaversului.

Locul cinci este ocupat de Larry Ellison

Larry Ellison

Larry Ellison, director de tehnologie la compania de software Oracle, este antreprenorul de pe locul cinci în acest an, cu o avere personală estimată la 141 de miliarde de dolari. Din nou, rezultatul este un succes notabil pentru omul de afaceri american, care anul trecut a fost estimat la 107 miliarde de dolari.

Un număr record de 2.781 de miliardari revendică acum acest titlu, față de 2.640 anul trecut. Încă afectat de complicațiile post-pandemice în ceea ce privește angajările, concedierile și lanțurile de aprovizionare, numărul miliardarilor globali a scăzut de la 2 688 în anul precedent. În prezent, super-bogații „valorează” în total 14,2 trilioane de dolari, cu 2 trilioane de dolari mai mult decât anul trecut și aproape jumătate din PIB-ul Statelor Unite.

Singurii doi britanici care au intrat în top 200

În apropierea topului primilor zece s-au clasat spaniolul Amancio Ortega – al brandului de modă Zara – pe locul 13, mexicanul Carlos Slim Helu și familia sa – de la Telecom – și franțuzoaica Francoise Bettencourt Meyers și familia sa – de la L’Oréal.

Michael Platt, cofondator și director general al BlueCrest Capital Management, și James Ratcliffe, fondator al companiei chimice Ineos Group, au fost singurii doi britanici care au intrat în top 200, ocupând locurile 104 și 111, cu averi de 18 miliarde de dolari și 16,5 miliarde de dolari, respectiv. Statele Unite se mândresc acum cu un număr record de 813 miliardari cu o avere totală de 5,7 miliarde de dolari. China raportează al doilea cel mai mare număr de miliardari la nivel mondial, cu 473, deși aceștia au o valoare totală de 1,7 trilioane de dolari.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre