A trăit cu 800 de ani înainte de nașterea Mântuitorului și este sărbătorit cum se cuvine în fiecare an, pe data de 20 iulie. De ce trebuie să țineți cont în această zi.
Pe 20 iulie îl sărbătorim pe Sfântul Ilie. Ce nu aveți voie să faceți sub nici o formă în această zi
Tradiția spune că, după ce l-a iertat pentru uciderea părinților, Dumnezeu l-a trecut pe Ilie în rândul sfinților și l-a urcat la cer într-o căruță cu roți de foc. Sfântul Ilie este recunoscut însă pentru biciul său de foc cu care cutreieră norii și îi trăznește pe draci pentru a-i pedepsi.
Nu se mănâncă mere până în ziua praznicului Sfântului Ilie
Pentru că mărul este considerat pomul Sfântului, tot tradiția spune că nu e bine ca aceste fructe să fie consumate până pe 20 iulie. De asemenea, nici merii nu se bat, pentru că e risc să se producă mari furtuni. În schimb, dacă această operațiune se va face chiar de ziua Sfântului, atunci veți avea belșug. Și tot pe 20 iulie, e bine să dați de pomană măcar două mere copiilor sărmani.
Nimeni nu are voie să lucreze la câmp
De ziua Sfântului Ilie, nimeni nu are voie să muncească la câmp pentru că s-ar putea porni ploile și trăznetele. O altă tradiție se referă la recoltatul mierii de albine, care trebuie făcut doar de către bărbați curat la trup și la suflet. Aceștia trebuie să poarte și haine de sărbătoare.
Ulterior, toată lumea se va așeza la o masă și se va consuma țuică îndulcită cu miere. Cine ține cont de această tradiție, va avea belșug. De asemenea, mierea trebuia să fie dusă la biserică pentru a fi binecuvântată de preoți.
Sursă foto: protv
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook