Simona Ionescu / Redactor Șef

Pelerinajul de Sfântul Dumitru, doar pentru bucureșteni. Reguli stricte

Pelerinajul de Sfântul Dumitru, doar pentru bucureșteni. Reguli stricte
Pelerinajul de Sfântul Dumitru  va avea loc între 25 și 27 octombrie, doar pentru bucureșteni. Marea sărbătoare religioasă va avea loc cu respectarea distanțării fizice și a tuturor celorlalte măsuri dispuse în vederea limitării răspândirii virusului COVID-19.

Pelerinajul de Sfântul Dumitru va avea loc între 25 și 27 octombrie, cu respectarea distanțării fizice și a tuturor celorlalte măsuri dispuse în vederea limitării răspândirii virusului COVID-19.

Pelerinajul de Sfântul Dumitru, doar pentru bucureșteni

Comandamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Guvernului României a luat decizia să permită organizarea pelerinajului de Sfântul Dumitru în Capitală, așa cum a anunțat evz.ro în exclusivitate. Pelerinajul va avea loc între zilele de 25 și 27 octombrie, la eveniment accesul fiind permis doar persoanelor cu reședința în București, scrie evz.ro.

”Este un pelerinaj gândit și adecvat la condițiile actuale”, asigură Patriarhia Română în comunicatul transmis joi, 22 octombrie.

Pelerinajul de Sfântul Dumitru, reguli stricte

Potrivit documentului care descrie în detaliu planul de organizare al evenimentului, credincioșii vor sta la un singur rând și vor fi obligați să păstreze o distanță de 1,5 metri unul față de celălalt.

În plus, la slujbe vor putea lua parte simultan doar 200 de persoane care vor fi așezate pe scaune amplasate în aer liber, astfel încât să respecte distanța mai sus menționată.

Cel mai probabil, jandarmii vor fi prezenți și vor solicita documentele de identitate ale participanților pentru a se asigura că au reședința în Capitală.

Pelerinajul de Sfântul Dumitru. Anunțul Patriarhiei Române

„Evenimentul are loc în condiţii excepţionale de protecţie, între 25 – 27 octombrie, cu acces doar pentru cei din municipiul Bucureşti. Este un pelerinaj gândit și adecvat la condițiile actuale.

La activitate vor participa numai persoane din municipiul București. Pentru aceasta, organizatorul va institui puncte de filtrare a participanților în zonele de acces/ieșire a publicului. În zona acestor filtre va fi realizat triajul observațional al participanților.

Numărul participanților: circa 500 de persoane la un moment dat. Pelerinajul acesta din București are niște particularități care îl diferențiază de pelerinajul de la Iași.

De exemplu, numărul pelerinilor care participă anual la sărbătoarea din 27 octombrie e considerabil mai mic, iar prin comparație cu pelerinajul de la Iași, acest număr este în general de trei ori mai redus”, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.


Ion Dichiseanu, actorul care a rupt inimile femeilor la concurență cu Florin Piersic

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre