Simona Ionescu / Redactor Șef

Piedone a dat startul controalelor la centrele GPL din Capitală. Primarul sectorului 5 taie în carne vie

Piedone a dat startul controalelor la centrele GPL din Capitală. Primarul sectorului 5 taie în carne vie
Autoritățile n-au învățat nimic din tragedia de la Colectiv. S-a produs o altă nenorocire la Crevedia, la centrele GPL. La scurt timp de la accident, Cristian Popescu Piedone s-a apucat de treabă.

Stația GPL din Crevedia s-a dovedit a fi o bombă cu ceas care a explodat. Primarul sectorului 5 s-a apucat de treabă și a dat startul controalelor.

Pe data de 27 august 2023, primarul Piedone a autorizat nu mai puțin de 22 de controale la centrele GPL din sectorul 5, din Petre Ispirescu, Calea Rahovei, Fabrica de chibrituri, Constantin Istrati, Bulevardul Pieptănari, Toporași, Zețari, Calea 13 Septembrie, Șoseaua Alexandriei, Ion Conea, Calea Ferentari și strada Bișnițari.

În total au fost aplicate nouă amenzi contravenționale în valoare de 12.200 de lei. Un număr de opt dintre stațiile GPL au fost sancționate încă din anul 2021, în urma controalelor dispuse tot de Piedone, pentru că nu aveau autorizație de construire.

„În spitale, în cluburi, pe străzi, cetățeanul este în pericol”

De asemenea, primarul sectorului 5 a postat și un mesaj pe contul său de socializare în care susține că legislația trebuie schimbată pentru ca aceste nenorociri să se oprească. „După Colectiv… am fost pus la zid pe nedrept, am fost nedrept condamnat să mă hrănesc cu stres și… am făcut pușcărie nevinovat!

După opt ani, contrar promisiunilor oficiale, țara… tot n-are spitale cum ar trebui, multe cluburi sunt la fel de periculoase, iar multe instituții nu respectă legile acestei țări.  Concluzia: În spitale, în cluburi, pe străzi cetățeanul este în pericol tocmai din cauză că multe instituții nu respectă legile. Un exemplu sunt, desigur,  stațiile GPL.

„Chiar lângă primărie funcționează o stație GPL care nu a avut niciodată autorizație de construire”

Când comunitatea Sectorului 5 m-a ales primar, am dispus verificarea tuturor stațiilor GPL. Opt nu aveau autorizație de construire! Le-am amendat și am sesizat instituțiile abilitate să le sisteze activitatea!  Ce credeți că s-a întâmplat după ce am reclamat public situația? Nimic. Absolut nimic.

Doar a trebuit să merg la pușcărie nevinovat pentru Colectiv. Chiar lângă primărie funcționează o stație GPL care nu a avut niciodată autorizație de construire! Cum funcționează?  Simplu: cu acordul unora dintre instituțiile statului!

Controale la centrele GPL din sectorul 5

„Polițiștii locali din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală Sector 5 au controlat 22 de operatori economici”

Din cauza permanentului pericol pe care îl reprezintă, Primăria Sectorului 5 a început procedurile de dezafectare a acestei stații GPL! Și nu este tot! Polițiștii locali din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală Sector 5 au controlat 22 de operatori economici care își desfășoară activitatea de comerț cu combustibil de tip GPL.

Pentru aspectele ce exced sferei de competență, Primăria Sectorului 5, prin Direcția Generală de Poliție Locală Sector 5, a făcut adrese către instituțiile abilitate ale statului spre competenta soluționare. Planul de acțiune este în curs de desfășurare.

„Pentru ca țara să scape de aceste bombe GPL amplasate lângă blocuri, școli, parcări și instituții publice, trebuie schimbată legislația”

Este inadmisibil că anumite instituții publice eliberează avize de funcționare pentru stații GPL fără să ceară și să verifice dacă au autorizație de construire… fără de care nu se poate obține niciun alt aviz! Instituțiile care au eliberat avize de funcționare pentru stații GPL fără să verifice dacă dețin autorizație de construire emisă… sunt în culpă!

Pentru ca țara să scape de aceste bombe GPL amplasate lângă blocuri, școli, parcări și instituții publice, trebuie schimbată legislația. Urgent! În calitate de reprezentant al cetățenilor la Primărie, am făcut toate demersurile legale și i-am acționat în instanță pe cei care își desfășoară activitatea ilegal! Degeaba!

În lipsa unor decizii ale instanțelor de judecată… continuă să funcționeze fără să le pese de viața oamenilor! Am încredere că primul ministru al României va supraveghea respectarea legilor țării în toate instituțiile statului! Am discutat astăzi cu domnia sa și sunt convins că va reuși să readucă normalitatea în țară!  Cu respect pentru cetățeni, primarul Piedone”, a fost mesajul postat de primarul sectorului 5.

Stațiile GPL și de carburanți din București prezintă un risc major

Din cele 380 de stații de distribuție GPL și carburanți (motorină și benzină) din București, Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov a identificat 226 dintre acestea ca fiind „surse de risc pentru incendiu”. Acest lucru reprezintă 59,5% din totalul stațiilor evaluate, informează evz.ro.

Sectorul 3 al Bucureștiului conține cel mai mare număr de stații de GPL și carburanți aflate în această categorie de risc. Următorul sector în ordinea riscului este Sectorul 1. În schimb, Sectorul 5 dispune de cel mai mic număr de astfel de stații, conform informațiilor furnizate.

Un număr semnificativ dintre aceste stații se găsesc în apropierea blocurilor sau pe străzi înguste.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre