Simona Ionescu / Redactor Șef

Ploile, canicula și vijeliile vin și peste București în următoarele zile

Ploile, canicula și vijeliile vin și peste București în următoarele zile
Avertizarea meteorologilor pentru vremea din Capitală este valabilă până în partea a doua a săptămânii viitoare.

Meteorologii anunță că la București urmează o perioadă cu caniculă, dar și cu averse însoțite de descărcări electrice și vijelii.

ANM a transmis două informări care vizează ce se va petrece în Capitală în următoarele zile. Astfel, până luni, la ora 9.00, vremea va fi călduroasă, iar după orele amiezii indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și seara când vor fi perioade cu averse, descărcări electrice și posibil vijelie și grindină. În intervale scurte de timp se pot acumula cantități de apă în medie de 10…20l/mp.

Temperatura maximă va fi de 30-31 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 18 grade.

Luni, de la ora 9.00, până joi, la ora 21.00 vremea va fi caniculară în zilele de miercuri și joi, în anumite momente ale zilei. Temperaturile maxime vor fi în creștere, de la 30 de grade în prima zi până la 35-36 de grade joi.

Temperaturile minime vor fi cuprinse între 18 și 20 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în orele amiezilor și ale serilor. Atunci vor fi condiții pentru ploi torențiale, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Cum va fi vremea în restul țării

Astăzi dup-amiază, prognoza meteo pentru restul țării nu este foarte bună. În vestul, sudul și sud-estul teritoriului temperaturile vor fi cele mai ridicate

Cerul va fi variabil și va prezenta înnorări accentuate pentru o perioadă scurtă de timp. Se vor manifesta averse cu caracter torențial, în special în a doua parte a zilei, ce vor fi însoțite de descărcări electrice în zonele (sub)montane și, local, în sudul, sud-estul și centrul țării.

Cantitățile de apă vor depăși, local, 30 de l/mp. Izolat, se vor manifesta vijelii și condiții de grindină.

Temperaturile minime vor fi cuprinse între 12 și 21 de grade. Valorile termice maxime se vor încadra între 25 și 34 de grade în estul Transilvaniei și sudul și vestul Olteniei.

Crucea și-a schimbat de trei ori culoarea. Acolo se ridică un lăcaș sfânt

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre