Simona Ionescu / Redactor Șef

Crucea și-a schimbat de trei ori culoarea. Acolo se ridică un lăcaș sfânt

Crucea și-a schimbat de trei ori culoarea. Acolo se ridică un lăcaș sfânt
Localnicii nici nu știu ce să creadă. Crucea ridicată pe locul unde se ridică o mănăstire și-a schimbat culoarea de trei ori. Oamenii își fac cruce și speră să fie un semn bun.

La Drăgășani, județul Vâlcea se ridică o mănăstire. Așa cum se face de regulă, locul a fost împrejmuit și s-a ridicat o cruce vizibilă de departe. Însă, într-un an, crucea și-a schimbat peste noapte culoarea. Localnicii spun că locul este binecuvântat de Dumnezeu întrucât, începând cu anul trecut, aici au loc mai multe minuni.

Crucea și-a schimbat de trei ori culoarea

Minuni inexplicabile au loc pe terenul pe care se contruiește o mănăstire din județul Vâlcea. În Drăgășani, pe o suprafață de teren donată de fostul ministru al Justiției Valeriu Stoica a început construirea mănăstirii Sfântul Pantelimon, scrie evz.ro.

Pe terenul împrejmuit, s-a ridicat o cruce de culoare neagră. De anul trecut însă, au fost mai multe evenimente pe care localnicii le-au interpretat ca semn bun de la Dumnezeu. Crucea amplasată de rcredincioșii din zonă își schimbă culoarea. Până în prezent, aceasta a suferit trei modificări.

Prima schimbare a avut loc pe data de 25 mai 2020, când crucea neagră a devenit albă, potrivit localnicilor din Drăgășani. Culoarea a rămas albă timp de trei ore, relatează martorii.

Al doilea mister a avut loc pe 25 iulie 2020, când crucea a căpătat o culoare aurie, în jurul orei 20.13. În urmă cu opt zile, crucea a devenit, din nou, albă.

Crucea amplasată de credincioșii din zonă își schimbă culoarea. Până în prezent, aceasta a suferit trei modificări

Cine a fost Sfântul Pantelimon

Locuitorii din Drăgășani nu au făcut publice minunile dumnezeiești, potrivit gandul.ro. Ei au spun că locul pe care se construiește mănăstirea Sfântul Pantelimon este binecuvântat de Dumnezeu.

Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon, Cel prea milostiv, se sărbătorește, anual, pe 27 iulie. A fost un martir din orașul Nicomidia al Bitiniei în timpul persecuției lui Dioclețian.

A studiat medicina cu atât succes, încât împăratul Maximian l-a numit medicul său. Într-o zi, el conversa cu un preot sfânt pe nume Ermolae. Acesta i-a spus: „La ce-ți folosesc toate cunoștințele pe care le-ai dobândit, dacă nu cunoști știința mântuirii?”

Despre Sfântul Pantelimon se spune că a vindecat oamenii aflați în suferință cu sufletul.


Podul lui Dumnezeu, minunea din Mehedinți. Satana a fost alungat din zonă

Cascada Bigăr acum 100 de ani. Frumoasa legendă despre această minune a naturii

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre