Simona Ionescu / Redactor Șef

Poetul Mircea Dinescu: ”Faliment scrie pe mine!”

Poetul Mircea Dinescu: ”Faliment scrie pe mine!”
Poetul Mircea Dinescu spunea ”Sunt tânăr doamnă”, dar acum a ajuns la 70 de ani și este în pericol să piardă afacerile. ”Faliment scrie pe mine!”

Dar ce nu a făcut Mircea Dinescu! Poet, revoluționar, ziarist, publicist, bucătar, moșier, om de afaceri. Acum, este doar pensionar și încearcă din răsputeri să nu dea faliment.

Mircea Dinescu, ”proaspăt” pensionar la 70 de ani

După eveneimentele din decembrie 1989, poetul Mircea Dinescu s-a reinventat continuu. Și-a folosit și alte talente pe care le ținea ascunse.

Mircea Dinescu și Ion Caramitru au fost primele personalități care au anunțat că ”Am învins”, iar dictatorul Nicolae Ceaușescu a fugit. De atunci, poetul Mircea Dinescu a fost ziarist, publicist, bucătar, jurat în emisiuni tv, moșier, proprietar de restaurante și bucătar celebru.

Într-una dintre cele mai cunoscute poezii ale lui Mircea Dinescu, de acum 50 de ani, spunea: ”Sunt tânăr, Doamnă, tânăr, de-aceea nu te cred, /oricât mi-ai spune, timpul nu-şi ascute gheara/ deşi arcaşii ceţii spre mine îşi reped săgeţile vestirii, sunt tânăr. Bună seara!”

Iată că a ajuns la 70 de ani, este pensionar și trebuie din nou să se reinventeze pentru că afacerile lui cu restaurante celebre sunt închise de peste 9 luni, din pricina pandemiei.

Mircea Dinescu: ”Faliment scrie pe mine!”

Pandemia a închis și restaurantele lui Mircea Dinescu, vizitate pentru mâncarea bună, vinurile românești și celebritatea proprietarului.

Restaurantele ”Lacrimi şi Sfinţi”, inaugurat în 2012 în Centrul Vechi, şi ”Politică şi Delicateţuri”, inaugurat în toamna lui 2019, lângă Hala Traian, au rămas fără clienți. A fost nevoit să concedieze zeci de angajați. „Faliment scrie pe afacerile mele”. Nici afacerea cu vinuri nu mai merge pentru că le vindea în propriile restaurant. Poetul a precizat că pagubele se ridică la cel puţin un milion de euro.

s

Singurul restaurant încă deschis este cel de la Cetate, de lângă Calafat, acolo unde din 1997 şi-a construit un veritabil paradis.

”La Port în Cetate mai am trei angajaţi. Acel loc poate supravieţui mai degrabă cu ajutorul turiştilor ce vin de la Viena, pe calea Dunării. În 2019 am avut 50 de asemenea croaziere, care au oprit la noi la cetate, pentru degustări şi momente de divertisment. Anul trecut, din cele trei restaurante am strâns doar 50.000 de euro!”, a spus Mircea Dinescu, citat de impact.ro.

Câți bani ia Mircea Dinescu de la TVR

Mircea Dinescu participă la trei show-uri la TVR. De departe, cel mai urmărit este ”Politică și delicatețuri”, cu până la un milion de spectatori, în funcție de invitat.

”Am văzut că sunt tot felul de comentarii pe seama salariului încasat de mine de la TVR. Precizez că  eu colaborez la trei emisiuni, adică la producţiile cu unele dintre cele mai mari ratinguri de audienţă, dacă nu chiar cele mai mari. Ei bine, vă spun deschis că am încasat circa 15.000 de euro, pe întreg an 2020, nu 15.000 de euro pe lună, cum susţin unii şi alţii. Cât voi avea audienţă, voi continua să fac acest lucru!”, a spus Mircea Dinescu.


O gripă rebelă l-a doborât pe uriașul Toni Tecuceanu. Actorul avea 38 de ani

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre