Simona Ionescu / Redactor Șef

Poliția a făcut o gafă colosală la moartea unei celebrități, iar acum se cer zeci de milioane de dolari despăgubire

Poliția a făcut o gafă colosală la moartea unei celebrități, iar acum se cer zeci de milioane de dolari despăgubire
Moartea celebrului sportiv Kobe Bryant este încă disputată în procese, la mai bine de doi ani de când s-a produs. Zilele acestea se așteptă să se încheie un proces care implică daune de zeci de milioane de dolari.

Fosta soție a sportivului a ajuns în instanță și cere daune morale în valoare de 32,5 milioane de dolari, poliției, după ce oamenii legii au fotografiat trupurile lui Kobe și ale fiicei lor, în urma accidentului, și le-au dat presei. Văduva sportivului, Vanessa Bryant, susține că trăiește cu teama că acele imagini vor putea reajunge în presă cândva. În proces e implicat și Chris Chester, fostul antrenor al sportivului, avocatul său cerând și el despăgubiri de câteva milioane de dolari, scrie TMZ.com.

Kobe Bean Bryant a fost unul dintre cei mai buni baschetbaliști american. Născut în Philadelphia, din 1996 a jucat la echipa Los Angeles Lakers, unde l-a avut ca coechipier pe Shaquille O’Neal o perioadă când au câștigat trei campionate din National Basketball Association la rând. Ulterior, el a rămas cel mai valoros jucător la Lakers.

În ultima decadă a lunii ianuarie 2020, vedeta NBA de 41 de ani a murit după ce elicopterul în care călătorea s-a prăbușit în orașul Calabasas din California. La bordul aparatului de zbor, alături de Bryant, se afla și una dintre fiicele sale, Gianna Maria (GiGi), în vârstă de 13 ani. Cei doi au murit, împreună cu celelalte trei persoane din aeronavă.

Soția celebrului sportiv cere zeci de milioane dolari daune

Vanessa Bryant, văduva regretatului baschetbalist Kobe Bryant, retrăiește zilele acestea calvarul morții soțului ei, după ce a deschis un proces împotriva autorităților care au dat publicității fotografii cu trupurile neînsuflețite ale soțului ei și fiicei lor.

Vanessa Bryant susține că a suferit o trauma emoțională majoră când a aflat despre gestul autorităților și solicită despăgubiri din partea comitatului Los Angeles, în valoare de 32,5 milioane de dolari.

Zilele acestea procesul se apropie de final. Au fost câteva săptămâni emoționante pentru Vanessa, care a stat în sala de judecată în fiecare zi, forțată să asculte detalii dureroase despre tragicul accident și despre ancheta ulterioară, pentru a stabili dacă forțele de ordine au împărtășit în mod necorespunzător imaginile. Avocatul Vanessei, în timp ce s-a adresat instanței, a precizat că în speță nu este vorba despre accident, ci mai degrabă de un comportament inadecvat al polițiștilor.

În sala de judecată, Vanessa Bryant a izbucnit în lacrimi când a fost nevoită să vorbească despre soțul ei și fotografiile cu cadavrul său care au apărut pe internet. „Mă simt devastată, rănită și trădată de autoritățile care au lăsat ca fotografiile să apară”, ar fi spus Vanessa Bryant, la Tribunalul din Los Angeles, potrivit Marca.

Craig Lavoie, avocatul Vanessei, a cerut juriului să tragă la răspundere ofițerii de poliție pentru că ar fi făcut fotografii soțului și fiicei ei defuncte, la momentul accidentului, imagini pe care le-au și făcut publice. De asemenea, avocatul lui Bryant a reiterat ideea că Vanessa va trăi în mod constant cu frică, știind că fotografiile ar putea ajunge pe internet din nou, în orice moment.

„Oricând, în orice zi, se poate întâmpla. În fiecare zi, ea și familia vor trăi cu teama că aceasta este ziua în care vor reapărea imaginile”, a spus avocatul.

Fostul antrenor vrea și el să fie despăgubit

În proces a intervenit și fostul antrenor al sportivului, Chris Chester. Avocatul acestuia, în remarcile sale finale, a cerut daune în valoare de 2,5 milioane de dolari pentru clientul său, invocând traumele emoționale suferite de acesta în ultimii doi ani. De asemenea, acesta a mai cerut o pensie cu valoare între 100.000 și 1 milion de dolari pentru restul vieții lui Chris. Procesul continuă la Los Angeles, când apărarea statului  este programată să își prezinte argumentul final.

Sursa foto: Instagram, NTSB

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre