Simona Ionescu / Redactor Șef

Posibilă reconciliere între prințul Harry, Meghan Markle și familia regală. Ce vrea să facă suveranul

Posibilă reconciliere între prințul Harry, Meghan Markle și familia regală. Ce vrea să facă suveranul
Se întorc ducii de Sussex în Anglia? Se vorbește tot mai mult că regele Charles s-ar gândi să-i invite pe Meghan Markle și prințul Harry la Balmoral.

Prințul Harry și Meghan Markle au șocat Marea Britanie declarându-și dorința de a se distanța de familia regală. Acum însă, se pare că regele Charles ar vrea o reconciliere.

S-ar putea întoarce soții Sussex în Marea Britanie? Potrivit unei surse citate de Page Six, regele Charles ar lua în considerare posibilitatea de a-i invita la Balmoral în următoarele luni. Suveranul are și un motiv bine întemeiat: vrea să petreacă cât mai mult timp cu nepoții săi. De altfel, regele nu a întâlnit-o decât o singură dată pe micuța Lilibet, de când a venit pe lume.

Revenirea rapidă a lui Harry în Anglia după anunțul privind starea sa de sănătate ar fi întărit această dorință. În cazul în care invitația va fi lansată, Balmoral ar fi locul ideal pentru o întâlnire pașnică. Totuși, rămâne întrebarea: va fi suficientă această inițiativă pentru a calma tensiunile?

Reticența lui Meghan Markle

De la ultima sa vizită în Marea Britanie, cu ocazia funeraliilor Elisabetei a II-a, Meghan Markle nu și-a exprimat niciodată dorința de a se întoarce. Potrivit unei surse apropiate citate de Mirror, ducesa are rezerve în legătură cu o eventuală vizită în Marea Britanie. Ea se teme de o vizită „alimentată de anxietate” și nu se simte binevenită. După ce a fost în permanență în centrul atenției când a fost membră a familiei regale, știe că întoarcerea ei ar face ca lumea să vorbească despre ea.

Viitorul relației dintre familia Sussex și familia regală

Se vor întoarce Meghan și Harry în Anglia?

Relațiile dintre ducii de Sussex și familia regală au fost marcate de tensiuni încă din 2020. Interviurile explozive și declarațiile surprinzătoare au adâncit prăpastia dintre cele două familii. Cu toate acestea, prințul Harry și-a exprimat în repetate rânduri dorința de a vindeca aceste tensiuni. Numai că acesta a declarat că nu dorește să se întoarcă singur în Marea Britanie. Pe de altă parte, Meghan Markle pare să se fi răzgândit în privința participării la Jocurile Invictus, programate pentru 8 mai. Așadar, ar putea fi invitația lui Charles cheia reconcilierii?

Vor trebui să-și plătească singuri securitatea

De când s-au retras din familia regală, soții Sussex nu mai beneficiază de securitate. Expertul regal Richard Fitzwilliams consideră că acest argument ar putea fi suficient pentru a refuza să călătorească în Marea Britanie. Rămâne de văzut dacă Harry și Meghan vor accepta această invitație la vacanța de vară. Mingea este acum în terenul lor.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre