Simona Ionescu / Redactor Șef

Povestea de viață emoționantă a actorului Matt Leblanc, din Friends. De ce a renunțat la cariera sa

Povestea de viață emoționantă a actorului Matt Leblanc, din Friends. De ce a renunțat la cariera sa
În lumea filmului se spune că unii actori sunt făcuți pentru un rol. Altele, pur și simplu nu îi prind. Este și cazul lui Matt LeBlanc, unul din protagoniștii celebrului serial Friends.

Și e interesant de descoperit povestea emoționantă a lui Matt LeBlanc, care a devenit celebru în rolul lui Joey Tribbiani din Friends, captivând publicul cu personalitatea sa seducătoare, umorul și celebra replică „Ce mai faci?”. Cu toate acestea, departe de lumina reflectoarelor camerelor de luat vederi, actorul s-a confruntat cu o viață plină de dificultăți, de la faptul de a nu avea niciun ban până la faptul că fiica sa a fost diagnosticată cu o boală gravă când avea numai opt luni.

În copilărie nu a fost interesat de actorie

Spre deosebire de multe superstaruri care de mici copii știau că voiau să devină actori, tânărul Matt LeBlanc nu s-a gândit nicio secundă la asta.  De mic, pasiunea lui erau motocicletele, iar când a crescut, a studiat tâmplăria.

A renunțat la facultate în al doilea semestru și a plecat la New York pentru a-și încerca norocul ca model, dar a fost avertizat că înălțimea lui nu se potrivește pentru acest job. Totuși, nu s-a descurajat și a reușit să semneze cu o agenție. Ideea a fost bună: după ce a apărut în reclame pentru mărci cunoscute precum Levi’s, Coca-Cola, Heinz și Doritos, a trecut la televiziune. A început să apară în emisiuni precum TV 101. Dar a apărut, de asemenea, în Married… with Children. Niciunul dintre aceste locuri de muncă nu i-a oferit stabilitatea financiară de care avea nevoie.

Fiica actorului, boală cruntă. Medicii au avertizat că putea ajunge și mută

Înainte de Friends, actorul povestește că avea doar 11 dolari. Când s-a dus la castingul pentru serial, producătorii au avut păreri împărțite între Matt LeBlanc și Louis Mandylor. Totuși, l-au distribuit. Nu în rolul pentru care dăduse casting, ci în altiul. Dar personajul din Friends, interpretat de Matt LeBlanc, a devenit rapid cunoscut pentru carisma sa, lipsa de bun simț, inima mare și bună și „talentul” de a vorbi franceza.

Matt LeBlanc nu și-a dorit să ajungă actor

Pe 6 mai 2004, Friends s-a încheiat. Matt se căsătorise cu Melissa McKnight, o actriță americană, cu un an înainte, și în anul în care s-a încheiat serialul, au avut un copil. Din nefericire, au apărut și problemele: fiica lor a început să se confrunte cu convulsii la vârsta de 8 luni.

Matt a continuat să își interpreteze personajul în spin-off-ul Joey și după ce comedia s-a încheiat. Cum serialul a fost anulat, el a ales să părăsească televiziunea pentru a petrece mai mult timp cu fiica sa Marina, care fusese diagnosticată cu displazie corticală, o afecțiune a creierului care afectează funcțiile neurologice. Când a fost diagnosticată, părinții au fost informați că afecțiunea ar putea să-i afecteze corzile vocale, făcându-o incapabilă să vorbească.

Matt Leblanc din Friends a renunțat la cariera sa pentru asta

Matt a divorțat de Melissa McKnight în octombrie 2006. Conform Quora, până în 2011, el a evitat orice contact cu presa. „Nu aveam chef să fiu amuzant pentru că mă confruntam cu multe probleme în viața mea personală…. Nu sunt sigur că mariajul meu era sortit eșecului; aveam o relație extraordinară. Poate a fost din cauza bolii fiicei mele. Poate că m-am pierdut pentru că eram prea concentrat pe munca mea”, a recunoscut el într-un interviu.

Am ieșit foarte rar din casă ani și ani de zile. Eram epuizat. Nu voiam să îmi fac planuri sau să merg nicăieri. Majoritatea artiștilor își contactează agențiile pentru a vedea ce au la dispoziție pentru ei. Eu am primit-o pe a mea și i-am dat instrucțiuni să uite de numărul meu de telefon pentru câțiva ani. A fost o perioadă neagră. Aproape că am avut o cădere nervoasă”, a recunoscut el pentru The Mirror.

Poveste cu final fericit: „Tată, ești amuzant!”

După ce a divorțat de soția sa și a părăsit televiziunea, oprindu-și cariera, LeBlanc s-a mutat la o fermă din California împreună cu fiica sa, chiar dacă părinții au custodie comună asupra ei.

Tatăl și fiica LeBlanc au o relație superbă. El și-a abandonat cariera ca să o îngrijească, ea și-a revenit

„Fiica mea a fost diagnosticată cu o tulburare neurologică. A fost o perioadă destul de întunecată, dar am trecut peste ea – nu se spune că ceea ce nu te ucide te face mai puternic?, a mai explicat el pentru The Mirror. Îmi amintesc ziua în care s-a născut. M-am îndrăgostit de ea în momentul în care am văzut-o și nu mai simțisem niciodată așa ceva. Nu-mi venea să cred. Nimic nu mă putea opri să o iubesc în acel moment, chiar dacă mi-a distrus Ferrari-ul”.

Din fericire, Marina și-a revenit din boală și acum se bucură să se uite la Friends împreună cu tatăl ei. Când se uită pe canale și apare serialul, îl lasă să se uite la episod. „Îi place să mă întrebe lucruri de genul: „Asta a fost real? Ați consumat asta? Ai mâncat de pe jos? Este revoltător! Tată, ești amuzant!”

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre