Simona Ionescu / Redactor Șef

Prăjitură cu rubarbă, desertul care seduce orice mofturos. Rețeta delicioasă a Elwirei Petre

Iubitorii de dulciuri trebuie să încerce neapărat o prăjitură spectaculoasă, cu un ingredient care face minuni pentru organism: rubarba. Rețeta Elwirei Petre este pe cât de simplă, pe atât de gustoasă.

Rubarba, una dintre vedetele primăverii, conține o mulțime de vitamine care pun organismul pe picioare. Ce spuneți de o prăjitură cu rubarbă acrișoară și proaspătă, după rețeta Elwirei Popescu? E un desert de care vă veți îndrăgosti.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti această prăjitură cu rubardă, coregraful Elwira Petre, soția juratului emisiunii Te cunosc de undeva, Mihai Petre, vă recomandă următoarele ingrediente: 12 linguri cu făină, 12 linguri cu zahăr, 5 ouă, ½ pahar cu ulei/ ulei de cocos, un plic cu praf de copt.

Mod de preparare

Rubarba se spală și taie în bucățele mici. Peste aceasta se adaugă ½ pahar cu zahăr și se lasă să stea în jur de o oră, pentru a se înnmuia așa cum trebuie. Se amestecă bine 5 ouă cu 12 linguri cu zahăr, apoi se adaugă făina, un plic cu praf de copt și uleiul. Când amestecul devine omogen, adăugați rubarba. Turnați totul într-o tavă mare unsă cu puțin unt și lăsați la cuptor 40 minute, la 180 grade.

Beneficiile consumului de rubarbă

Potrivit specialiștilor, rubarba, o plantă mai puțin cunoscută, este o bogăție de vitamina K1, vitamina C, calciu, potasiu și mangan, vitamine și minerale joacă un rol esențial în menținerea sănătății oaselor, a sistemului imunitar și a funcțiilor metabolice.

Rubarba previne constipația și ajută la reglarea tranzitului intestinal, dar trebuie consumată cu moderație, datorită efectului laxativ. De asemenea, fibrele contribuie la hrănirea bacteriilor benefice din intestin, susținând un microbiom echilibrat.

Rubarba susține sănătatea cardiovasculară

Totodată, rubarba are proprietăți antioxidante puternice. Potrivit unui studiu din 2017 din Food Chemistry rubarba are o capacitate antioxidantă semnificativă, comparabilă cu cea a fructelor de pădure.

Un antioxidant notabil din rubarbă este luteolina, care poate inhiba inflamația și are efecte anticancerigene în studii preclinice. Deși sunt necesare mai multe studii pe oameni, aceste proprietăți sugerează un potențial protector al rubarbei. De asemenea, rubarba susține sănătatea cardiovasculară, protejează vasele de sânge de daunele oxidative, prevenind ateroscleroza.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *