Simona Ionescu / Redactor Șef

Presa românească, în doliu. O boală incurabilă a răpus un cunoscut jurnalist

Presa românească, în doliu. O boală incurabilă a răpus un cunoscut jurnalist
Lumea presei intră într-o nouă perioadă de doliu. Mult prea repede, unul dintre cei care a făcut onoare acestei bresle, a trecut la cele veșnice.

Presa românească este din nou în doliu. O boală incurabilă a răpus un cunoscut jurnalist. Lumea e consternată: avea numai 53 de ani, toți prietenii și colegii sperau într-o minune. Fostul jurnalist Matei Vîrtosu, purtătorul de cuvânt la instituției Avocatul Poporului în ultimii ani, a încetat din viață în dimineața zilei de 15 august. Matei Vîrtosu, care avea 53 de ani și era internat în spital de câteva săptămâni, suferind de o boală incurabilă, conform informațiilor oferite de Paginademedia.ro.

Matei Vîrtosu și-a început cariera ca jurnalist, iar în ultimii 11 ani a fost purtătorul de cuvânt al Avocatului Poporului

Vestea morții lui i-a cutremurat pe toți cei care l-au cunoscut. „Matei. Un personaj complex, cu de toate. Un foarte bun jurnalist. Talent. Uniplus, Pro FM, PRO Tv, Avocatul Poporului. Se lupta de ceva timp cu o boală urâtă. Până azi dimineață. Adio, Matei… atât pot acum”, a scris pe rețelele sociale Camelia Cristiana Spătaru, fostă purtătoare de cuvânt a Guvernului.

Jurnalistul, răpus de o boală incurabilă

Matei Vîrtosu a avut o carieră de peste două decenii în jurnalism. Ca ziarist, munca sa s-a  concentrat în special în sfera jurnalismului politic. A fost ani buni jurnalist legitimat de postul de televiziune Pro TV. Dar a fost și jurnalist de radio, putând fi auzit la Pro FM. De fapt, în radio și-a și început cariera. De peste un deceniu era purtătorul de cuvânt al instituției Avocatul Poporului. Reprezentanții acesteia  au prezentat detaliile traseului profesional al lui Matei Vîrtosu în noiembrie 2013, când jurnalistul a câştigat concursul pentru poziția de purtător de cuvânt.

Licențiat în ştiinţe juridice, Matei Vîrtosu şi-a început cariera jurnalistică în radio, ca reporter la Secţia politic a Uuniplus Radio, unde a moderat emisiunea „Nişte jurnalişti pentru liniştea ţării”. A continuat ca reporter politic la postul de radio Pro FM şi a fost corespondent la PRO Tv, unde a devenit şef al Secţiei politic. Ulterior, a ocupat timp de un an funcția de şef al Departamentului politic la DIGI 24 HD.

Dumnezeu să-l odihnească!

Surse foto: Arhivă, captură video

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre