Simona Ionescu / Redactor Șef

Primăria sectorului 5 a demarat cel mai ambițios plan: locuințe accesibile pentru tineri

Primăria sectorului 5 a demarat cel mai ambițios plan: locuințe accesibile pentru tineri
Primăria sectorului 5 a anunțat demararea unuia dintre cele mai ambițioase proiecte, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Se vor construi locuințe „accesibile și moderne în inima Capitalei” pentru tineri.

Noul proiect al primăriei sectorului 5 se va desfășura până în 2026 și vizează construcția de 180 de noi unități locative care vor fi proiectate pentru a răspunde nevoilor tinerilor și familiilor tinere din sectorul 5.

E vorba de locuințe cu consumuri reduse, de tip Nzeb, care vor fi dotate cu facilități moderne, vor fi eficiente din punct de vedere energetic și, bineînțeles, vor fi integrate așa cum trebuie în peisajul urbanistic deja existent. Este un vis mai vechi de-al primarului sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, care își dorește ca prin acest proiect să le asigure tinerilor un început bun pentru viața ce o vor trăi.

Locuințe noi pentru tinerii din sectorul 5 al Capitalei

Noile locuințe vor fi construite cu materiale ecologice și vor avea sisteme de economisire a energiei

Noul proiect finanțat de PNRR pune accent pe inovație și sustenabilitate. De aceea, locuințele urmează să fie ridicate cu materiale ecologice și vor avea sisteme de economisire a energiei, ceea ce demonstrează că Primăria sectorului 5 și-a păstrat angajamentul pentru un viitor verde.

Pentru ca toată comunitatea să fie implicată în acest proiect, Primăria sectorului 5 spune că vor fi organizate sesiuni de consultare publică. Noul proiect al Primăriei sectorului 5 este un mode și pentru alte comunități din România care vor putea să îi calce pe urme instituției și să se ocupe de viitorul tinerelor familii.

Cel mai frumos Mărțișor e cel primit de la primarul Piedone

Mărțișoare pentru toate doamnele

Ca în fiecare an, Cristian Popescu Piedone și băiatul său le-a bucurat sufletul doamnelor și domnișoarelor de 1 martie. Tată și fiu le-au dăruit din suflet un mărțișor și o floare și astfel primăvara a început frumos. „Pentru mame și bunici, fiice mari și fiice mici, prietene și domnișoare, nepoțele, verișoare, colege și soțioare: Piedone Senior și Piedone Junior le dăruiesc tuturor, cu respect, un mărțișor”, a fost mesajul postat de primarul sectorului 5 pe contul de socializare, alături de un video sugestiv.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre