Simona Ionescu / Redactor Șef

Primele imagini de la cea mai modestă nuntă. Prințesa a devenit soția iubitului din școală

Primele imagini de la cea mai modestă nuntă. Prințesa a devenit soția iubitului din școală
Prințesa japoneză Mako s-a căsătorit cu un „civil” chiar dacă știa că astfel își pierde statutul regal. În premieră, după război, aceasta a devenit prima femeie care renunță la „dota” substanțială oferită de Casa Imperială.

După o lungă controversă, Prinţesa Mako, nepoata împăratului Japoniei, a devenit soția iubitului ei din anii de școală. Agenţia de presă a Casei Imperiale a menționat că aceasta a renunţat la fastul ritualurilor tradiţionale, dar și la indemnizaţia substanțială la care ar fi avut dreptul.

„Documentele matrimoniale au fost prezentate şi acceptate”, a declarat un reprezentant al Agenţiei imperiale pentru AFP, ieri. Imagini din timpul căsătoriei nu au fost date publicității. Televiziunea japoneză a arătat-o pe Mako când părăsea reşedinţa imperială Akasaka din Tokyo. Aceasta şi-a luat rămas bun de la familie, înclinându-se în faţa părinţilor şi în faţa reprezentanţilor presei, îmbrăţişându-şi sora.

Nuntă a fost amânată cu anii

De asemenea, instituţia imperială a precizat că ceremonia căsătoriei, banchetul de recepţie şi alte ritualuri nu vor avea loc. Mako avea dreptul la 153 de milioane de yeni (1,2 milioane de euro), ca urmare a căsătoriei cu cineva care nu face parte din aristocrație. Ea a renunțat la această „zestre”. Nepoata împăratului Naruhito a împlinit 30 de ani în acest weekend. Aceasta a fost de acord să își piardă titlul regal în urma căsătoriei cu iubitul ei.

Mako şi Kei Komuro, care lucrează pentru o casă de avocatură din America, şi-au anunţat logodna în 2017. Din cauza hipermediatizării situației ei (o prințesă care se iubește cu un om „simplu”), prințesa a ajuns să sufere de un sindrom „complex” de stres post-traumatic. Fiica fratelui mai mic al împăratului Naruhito a îndurat ani de critici din partea casei regale și a japonezilor.

Apoi posibilitatea căsătoriei i-a fost amânată. În final, au fost scoase în public acuzații grave la adresa soacrei ei, care, se spune, nu ar fi restituit o datorie, bani cu care fiul ei a plecat la studii în SUA. În 2018, cu căsătoria amânată, Kei Komuro a plecat în Statele Unite pentru a-şi urma studiile de Drept. El a revenit în Japonia abia luna trecută.

Mako și Kai, inspirați de Meghan și Harry

Tânărul avocat și prințesa Mako se vor stabili la New York. Ei au fost comparați cu un alt cuplu regal, prinţul Harry şi Meghan Markle. Momentan nu se ştie dacă Mako va lucra şi ea. Aceasta  a studiat arta şi patrimoniul cultural la International Christian University din Tokyo (unde l-a și întâlnit pe Komuro), şi un an la Universitatea din Edinburgh. În plus, deţine şi o diplomă de master în studii muzeale la Universitatea din Leicester.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre