Simona Ionescu / Redactor Șef

Prințesa Charlene și Prințul Albert de Monaco, întâlnire privată cu Papa Francisc. Prințesa a refuzat „privilegiul albului”, dar a acceptat darul Suveranului Pontif

Prințesa Charlene și Prințul Albert de Monaco, întâlnire privată cu Papa Francisc. Prințesa a refuzat „privilegiul albului”, dar a acceptat darul Suveranului Pontif
Cu puțin timp în urmă, Papa Francisc i-a primit la Vatican pe prințul Albert de Monaco și prințesa Charlene. Întâlnirea a durat o jumătate de oră.

Prințul Albert de Monaco și prințesa Charlene au avut parte de momente de neuitat la întâlnirea cu Papa Francisc.

Prințesa Charlene și Prințul Albert de Monaco, întâlnire privată cu Papa Francisc. Ce ținută a purtat prințesa și ce le-a dăruit Suveranul Pontif

Miercuri, 20 iulie 2022 a fost o zi specială pentru prințesa Charlene și prințul Albert de Monaco. Cuplul regal a avut o întâlnire privată cu Suveranul Pontif timp de o jumătate de oră, apoi au făcut schimb de cadouri. Prințul i-a dăruit Papei o schiță artistică a Capelei Sfântului Ioan Botezătorul, iar Suveranul le-a oferit o reprezentare în bronz a unui copil care ajută un alt copil să se ridice de la pământ. Interesant este că pe o parte erau gravate cuvintele dragoste și ajutor.

 

Prințesa Charlene s-a îmbrăcat în negru

Prințesa Charlene face parte din cele șapte femei care au primit privilegiul albului, o distincție rezervată reginelor și prințeselor catolice. Această culoare poate fi purtată la audiențele private, canonizările, beatificările și slujbele speciale. Ea a ales însă ca anul acesta să îmbrace o rochie neagră, cu un decolteu bărcuță, iar la gât a avut un rozariu.

Pe cap Charlene a avut un voal din dantelă neagră, care se numește mantilă, care a fost purtată când au venit la Vatican atât de Melania Trump în 2017, cât și de Jill Biden anul trecut. Potrivit informațiilor oferite de People Magazine, celalalte doamne care au ”privilegiul albului” sunt Regina Sofia a Spaniei, Regina Paula a Belgiei, Marea Ducesă Maria Teresa de Luxembourg, Regina Mathilde a Belgiei, Regina Letizia a Spaniei și Prințesa Marina de Napoli.

Charlene a avut ținute albe în 2013 când s-a întâlnit cu Papa Benedict al XVI-lea și în 2016, când a avut o altă întrevedere cu Papa Francisc. După ce au discutat cu Suveranul Pontifi, cuplul regal a vizitat expoziția Folon, care va fi deschisă la muzeele de la Vatican până pe 27 august.

Prințesa pare că și-a revenit complet

Charlene pare destul de activă în ultima perioadă și prezentă la evenimentele regale. Anul 2021 a fost unul foarte greu pentru prințesă, care a avut probleme mari de sănătate. Ea a fost internată într-o clinică din Elveția, ca urmare a epuizării fizice și psihice și a revenit în principat în toamna anului trecut.

Surstă foto: vaticanmedia

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre