Simona Ionescu / Redactor Șef

Prințul Charles este acuzat. Se spune că a comis „o monstruozitate”

Prințul Charles este acuzat. Se spune că a comis „o monstruozitate”
Nu doar fratele său, Prințul Andrew, are probleme cu legea. Acum și celălalt fiu al Reginei Elisabeta II are.

Prințul Charles este acuzat. Se spune că a comis că a comis „o monstruozitate”. Este vorba că a girat planurile de construire a 2.500 de case pe terenuri agricole de gradul I în orașul medieval Kent. Localnicii sunt furioși. Pe lângă acuzații, în fața proiectului de neimaginat care se va întâmpla în zonă, mulți decid să se mute.

Oficialitățile din ducat susțin că planul de a construi 2500 de case în zona verde „urmează viziunea prințului” de a livra locuințele „cele mai durabile” posibile și va preîntâmpina o criză a  locuințelor din Faversham.

Prințul Charles este acuzat de localnici

Locuitorii din Faversham sunt extrem de nemulțumiți de această propunere. Un cuplu care a trăit în zonă timp de 25 de ani a spus că această decizie i-a convins să plece. Ei au spus că este „incredibil” că prințul de Țara Galilor ține prelegeri despre mediu atunci când „propriul său ducat promovează această monstruozitate”. Marion Sutton, în vârstă de 60 de ani, și soțul ei Tim, în vârstă de 58 de ani, lucrător IT, sunt atât de supărați de propuneri încat vor părăsi zona după 25 de ani.

Odată ce vor fi puse în practică planurile imobiliare girate de Prințul Charles, toată viața comunității va fi dată peste cap. Alți localnici se tem că vor exploda problemele de trafic și, odată cu ele, își pot lua adio de la viața lor liniștită. Proiectul urmează să înceapă în 2024/25, și va dura ani de zile.

Istoria comunității din Faversham

A existat o așezare umană la Faversham, în Kent, încă din vremea romanilor.  Este menționată în Cartea Domesday a lui William Cuceritorul și a fost favorizată de regele Ștefan al secolului al XII-lea, care a înființat mănăstirea Faversham. Până în Evul Mediu, orașul s-a stabilit ca port maritim și între secolul al XVII-lea și începutul secolului al XX-lea a fost centrul industriei de arme și muniții din Marea Britanie.

O fabrică de praf de pușcă a fost înființată pentru prima dată în Faversham în 1573, datorită parțial fluxului său care a permis amplasarea morilor de apă acolo.  Aproape de sfârșitul secolului al XIX-lea, au fost construite alte două fabrici și au produs TNT și cordită (un exploziv ușor, înlocuitor al prafului de pușcă). Orașul a găzduit și fabrici de arme până în 1934, când au fost închise și mutate în Scoția.

Faversham este, de asemenea, binecunoscut pentru fabricile sale de bere. Cea mai faimoasa fabrică de bere „Shepherd Neame”, a fost fondată în oraș în 1698. Piața Faversham, care funcționează de mai bine de 900 de ani, este încă ținută în centrul orașului, devenind cea mai veche piață stradală din Kent.

Localnicii din Kent strâng rândurile pentru a-l opri pe Charles

Grupuri locale de campanie, inclusiv Alliance for Community Planning Alliance și Stop The Destruction of Kent, se adună împotriva demersului Prințului Charles alături de Campania pentru Protejarea Angliei Rurale (CPRE). Dr. Hilary Newport, directorul CPRE Kent, a declarat că „nu cred că planurile sunt durabile din punct de vedere ecologic. Terenul agricol de gradul 1 este o resursă rară pe care nu o putem risipi. Kent este numit Grădina Angliei din acest motiv”.

Cu toate acestea, există un anumit sprijin pentru propunerile imobiliare promovate de Prințul Charles. Profesorul de istorie Anthony Kemp, în vârstă de 51 de ani, a spus: „Din toate evoluțiile din Faversham, cred că acesta va fi cel mai bună. Cu toate acestea, consider că este complet nepotrivit ca unui oraș precum Faversham să i se aloce o creștere a spațiilor de locuit prea mare”. Consilierul Ben Swale a adăugat: „Avem nevoie de locuințe pentru că avem o criză a locuințelor.  Se pare că există o apreciere pentru oraș din partea reprezentanților ducatului – sunt dispuși să se angajeze la această dezvoltare”.

Cum face bani prințul Charles din explotarea ducatului său

În timp ce ducatul Kent ține de unchiul Prințului Charles, acesta din urmă are Ducatul Cornwall ca proprietate privată. Cornwall a fost înființat de Edward al III-lea în 1337 pentru a oferi un venit privat fiului său și moștenitorului tronului Edward, cunoscut mai târziu drept Prințul Negru – și tuturor moștenitorilor săi ulteriori.

Charles a preluat conducerea Ducatului când avea 21 de ani, după urcarea reginei la tron. Astăzi, proprietatea este un portofoliu privat de terenuri, investiții financiare și proprietăți, inclusiv terenul de cricket oval din Kennington.

Ce face prințul Charles cu banii din ducat

Prințul Charles își folosește veniturile provenite din ducat pentru a-și plăti îndatoririle oficiale, biroul său din Londra și pentru a întreprinde acțiunile caritabile. De asemenea, el finanțează îndatoririle publice ale ducelui și ducesei de Cambridge și o parte din costurile private ale lui William și Kate. El va fi făcut același lucru și pentru ducele și ducesa de Sussex înainte ca aceștia să renunțe la rolurile regale.

Ducatul de Cornwall a achiziționat parcela din ducatul Kent, pe care Prințul Charles dorește acum să construiască 2500 de locuințe, în urmă cu 20 de ani și a făcut prima propunere în acest sens în 2018. Dar abia acum a vorbit concret despre ce vrea să facă, scrie Daily Mail.

Casele ar varia de la un dormitor la șase dormitoare, ar fi construite din materiale locale și inspirate din arhitectura locală tradițională. Toate vor avea panouri solare și vor fi alimentate complet cu energie regenerabilă.  Planurile includ, de asemenea, o școală primară, cluburi sportive și „zone comerciale”, oferind locuri de muncă.

Ben Murphy, director imobiliar al ducatului, a declarat: „Suntem o proprietate regală și nu ne este confortabil să vedem terenuri ecologice și de bună calitate ieșite din producție. Dar dacă autoritatea locală consideră că aceasta este cea mai bună locație pentru o expansiune urbană a orașului, atunci este vorba despre cum putem face din aceasta cea mai durabilă comunitate posibilă”.  El a adăugat că „diverse studii” au arătat că terenul este „cea mai durabilă locație”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre