Simona Ionescu / Redactor Șef

Prințul Harry a intrat în carantină. A ajuns în Anglia pentru înmormântarea bunicului

Prințul Harry a intrat în carantină. A ajuns în Anglia pentru înmormântarea bunicului
Pregătirile pentru înmormântarea prințului Philip, duce de Edinburgh, sunt în toi. În acest context, prințul Harry a ajuns în Anglia. Urmează carantină pentru el.

Prințul Philip a murit vineri, 9 aprilie, la castelul Windsor. Acesta a murit liniștit, în somn, conform presei britanice. Înmormântarea va avea loc pe data de 17 aprilie și nu va fi una de stat, ci vor avea loc funeralii regale. La ceremonie vor participa doar 30 de persoane din cadrul familiei regale, din cauza pandemiei de coronavirus. Printre participanți se va afla și prințul Harry, care a ajuns în Anglia în urmă cu două nopți.

În Marea Britanie în acest moment este în vigoare doliu național. Asta înseamnă că anumite evenimente au fost reprogramate, în semn de respect pentru momentul greu prin care trece familia regală. Doliul național se va încheia pe 17 aprilie, după înmormântarea prințului consort. Ulterior, familia regală va mai rămâne în doliu pentru o perioadă suplimentară de două săptămâni. 

Prințul Harry a ajuns în Anglia. E obligat să intre în carantină 

Duminică  la ora locală 13:15, prințul Harry a aterizat pe aeroportul Heathrow din Londra. A venit cu o cursă de linie a companiei British Airways, cu care a zburat din Los Angeles. Meghan nu l-a însoțit, pentru că medicii nu i-au dat voie să călătorească din cauză că este însărcinată. Conform unor surse de la fața locului, prințul era îmbrăcat comod, într-o jachetă și purta o mască neagră. 

Harry a fost întâmpinat de securitate la coborârea din avion și urcat într-un Range Rover negru, înainte de a fi condus la Palatul Kensington. Conform regulilor în vigoare, Harry va sta în carantină timp de 5 zile. La finalul acestora, va prezenta un test negativ covid pentru a putea să iasă. Ar fi putut face asta oricum, căci regulile în această privință în Marea Britanie spun că se poate ieși din carantină pe motive de „compasiune”. Conform informațiilor, se pare că Harry deja se autoizolase la casa din Montecito, California, tocmai pentru a fi pregătit pentru o eventuală călătorie rapidă în cazul în care bunicul său ar fi decedat. 

Se crede că prințul Harry va fi pus în carantină la Nottingham Cottage, deoarece locuința sa oficială, Frogmore Cottage, în incinta castelului Windsor, a fost înmânată prințesei Eugenie și Jack Brooksbank, care au întâmpinat primul lor copil în februarie.

Foto: Facebook

Nicolae al României, gest emoționant în amintirea principelui Philip al Angliei

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre