Update
Fostul profesor de la SNSPA a ieșit la ora 22.00 cu cătușele la mâini din sala de judecată. De data aceasta, brățările de oțel erau puse pe mâinile ținute în față. Judecătorul de drepturi și libertăți de la sectorul 1 a decis, după multe ore de audiere, că procurorii au „suspiciuni rezonabile” și că se impune arestarea legală a lui Alfred Bulai pentru 30 de zile.
Un aperitiv fabulos: pâine umplută
Inculpatul Bulai nu a vrut să facă niciun comentariu în fața presei înainte de a fi urcat în mașina Poliției care îl ducea în arest.
Știrea inițială
„Orice formă de abuz sexual e inacceptabil”, susțin procurorii în ceea ce-l privește pe Alfred Bulai. Oamenii legii cer ca fostul profesor de la SNSPA să fie arestat pentru 30 de zile.
Miercuri, 4 septembrie, procurorii și polițiștii i-au percheziționat lui Bulai casa și mașina
Dosarul lui Alfred Bulai vizează mai multe acuzații publice de hărțuire sexuală, care au fost formulate de foste și actuale studente ale SNSPA. Miercuri, 4 septembrie, procurorii și polițiștii au făcut percheziții în casa și în mașina fostului profesor Bulai, iar acesta a fost reținut pentru 24 de ore.
La audierile de miercuri, acesta nu a vrut să dea nici o declarație, prevalându-se de dreptul la tăcere. Joi, 5 septembrie, Bulai a ajuns din nou în fața procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 1 al Capitalei, acuzat de folosirea abuzivă a funcției în scop sexual și agresiune sexuală.
Procurorii susțin că „orice formă de abuz sexual e inacceptabil” și au cerut ca Alfred Bulai să fie arestat pentru 30 de zile.
Ce fapte a comis sociologul Alfred Bulai
Potrivit informațiilor oferite de procurori, pe data de 4 iulie 2022, în contextul „sesiunii individuale de feedback din ultima zi a stagiului de practică din comuna Șadova, județul Suceava”, în camera în care era cazat, Bulai „prin exercitarea de presiuni psihice, umilirea și prin impunerea unei anume conduite privind viața sa sexuală, profitând totodată de poziția de autoritate decurgând din relația cadru didactic – student, a constrâns-o moral pe persoana vătămată să suporte un act de natură sexuală prin aceea că a determinat-o să se dezbrace de tricou, în vederea obținerii satisfacției sexuale”.
„A comis acte de natură sexuală împotriva persoanei vătămate”
Cu privire la o altă victimă, procurorul consemnează:
„În perioada 29.06.2023 – 09.07.2023, în cadrul stagiului de practică efectuat în com. Albac, jud. Alba, aflându-se singuri în camera unde inculpatul era cazat, în contextul ședinței individuale de feedback, profitând de poziția de autoritate asupra persoanei vătămate decurgând din relația cadru didactic – student, a pretins din partea acesteia, în mod indirect, prin sugestii sexuale conotative, în vederea obținerii satisfacției sexuale, favoruri de natură sexuală, respectiv ca persoana vătămată să se dezbrace de tricou și sutien în fața sa”.
Profesorul a profitat de poziția sa de „autoritate asupra persoanei vătămate decurgând din relația cadru-didactic- student” și în alt caz, petrecut tot în perioada 29.06.2023 – 09.07.2023, în cadrul stagiului de practică efectuat în comuna Albac, județul Alba.
„În vederea obținerii satisfacției sexuale”, sociologul „a comis acte de natură sexuală” împotriva persoanei vătămate. E vorba de „îmbrățișări, încercarea de a o săruta cu forța precum și atingeri cu tentă sexuală la nivelul spatelui, umerilor și picioarelor”.
Sugestii sexuale conotative, favoruri de natură sexuală
Alfred Bulai a profitat de poziția de „autoritate asupra persoanei vătămate” și în perioada decembrie 2023 – mai 2024, susține procurorul de caz.
Atunci a pretins din partea studentei „în mod indirect și repetat, prin sugestii sexuale conotative, favoruri de natură sexuală, respectiv să întrețină relații sexuale”.
Ca urmare a acestor acuzații, cercetările in rem au trecut la stadiul de in personam, ceea ce înseamnă că Alfred Bulai este acum inculpat oficial și se cere instanței arestarea lui pentru 30 de zile.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook