Simona Ionescu / Redactor Șef

Raportul IML spune adevărul despre moartea Alexandrei Ivanov! E tulburător ce au descoperit medicii

Raportul IML spune adevărul despre moartea Alexandrei Ivanov! E tulburător ce au descoperit medicii
Veste tulburătoare despre tânăra lăsată să moară la maternitatea Botoșani. Familia tinerei nu-și revine de când au auzit ce au medicii de la IML.

Sunt mai bine de șase luni de când Alexandra Ivanov, o tânără de 25 de ani, însărcinată în trei luni, a fost lăsată să moară după șapte ore de chin. Ce au spus medicii de la IML după investigațiile amănunțite.

Raportul IML i-a tulburat pe membrii familiei Alexandrei Ivanov. După ce au făcut toate investigațiile necesare, medicii au dat verdictul: dacă s-ar fi intervenit chirurgical la timp, acum Alexandra ar fi fost în viață. Acest lucru nu s-a întâmplat, iar acum un soț îndurerat și trei copii o vor plânge toată viața.

Un chiuretaj și un tratament cu antibiotic i-ar fi salvat viața tinerei

Șapte ore s-a chinuit Alexandra și s-a rugat Cerului ca un medic cu frică de Dumnezeu și empatie pentru pacienți să-i vină în ajutor. Nu s-a întâmplat acest lucru, iar familia tinerei nu vor să lase această tragedie nepedepsită. Pentru a nu trece și alte tinere prin ce a trecut Alexandra lor. Familia a cerut ajutorul autorităților, iar medicii legiști, după ce au făcut cele mai amănunțite investigații au dat verdictul. Dacă Alexandrei i s-ar fi făcut chiuretaj și i s-ar dat antibiotice, acum ar fi fost în viață alături de micuții ei.

„Astăzi ar fi trăit”

„Concluzia generală este că raportul de necropsie susține teza inițială (…) respectiv de sarcină oprită în evoluție de 48-96 ore lipsită de intervenție, fără tratament antibiotic, fără chiuretaj. Cu rezultatul de trombembolism pulmonar și edem pulmonar care au condus la decesul pacientei.

Alexandra Ivanov ar fi putut fi salvată, arată raportul IML

(…) Probabil că, dacă s-ar fi luat măsura evacuării de urgență a produsului de concepție (n. red. făt) și tratamentul antibiotic multimodal, astăzi ar fi trăit”, a declarat un specialist, care a analizat rezultatele autopsiei, potrivit reporteris.ro

O simplă ecografie ar fi lămurit misterul

Un medic ce nu a vrut să-și spună numele și care a fost de gardă în seara în care Alexandra a fost internată susțină că fata era conștientă când a pășit pe holul spitalului. Acesta spune că dacă i s-ar fi făcut o simplă ecografie s-ar fi văzut prin ce trece tânăra. Acesta menționează că în urma ecografiei s-ar fi văzut că „fătul a murit, întrucât cordul e oprit.

Asta deja este o problemă pentru gravidă. Este potențial toxic”. Doctorul susține că trebuia făcută urgent și o „hemoleucogramă (un test de sânge complet) și vezi dacă e o stare sepsis (prezența bacteriilor în sânge) care poate duce la șocul septic, adică ultima formă după care urmează decesul”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre