În luna mai a acestui an, compania Naussany Investments and Private Lending, o firmă de împrumuturi, a susținut că a dat 3 milioane de lire sterline fiicei lui Elvis Presley, având drept garanție proprietatea istorică. Familia a fost atunci nevoită să se apere împotriva încercării de a vinde Graceland, vizitată de sute de mii de fani în fiecare an. Potrivit companiei, Lisa Marie ar fi trebuit să achite împrumutul până în mai 2022.
Ulterior însuși judecătorul, cancelarul comitatului Shelby, JoeDae L. Jenkins a subliniat că „instanța va amâna vânzarea, așa cum s-a solicitat, deoarece imobilul este considerat unic în conformitate cu legislația din Tennessee”. „Și, fiind unic, pierderea imobilului ar fi considerată un prejudiciu ireparabil. Graceland face parte din această comunitate, este foarte iubită de această comunitate și chiar de întreaga lume”, a spus omul legii.
FBI a intrat pe fir și a făcut prima arestare
Dovezile existente la acel moment au dat de bănuit, căci sugerau o posibilă fraudă de a pune mâna pe proprietatea istorică. În acest context, FBI a intrat pe fir și a început o anchetă. Într-un final, s-a dovedit că totul era o fraudă, iar vineri, pe 16 august, poliția a făcut și prima arestare.
Femeia arestată, pe nume Lisa Jeanine Findley, este acuzată de procurori de orchestrarea unui plan de vânzare frauduloasă a Graceland, prin afirmații false conform cărora Lisa Marie Presley ar fi pus faimosul obiectiv istoric ca garanție pentru un împrumut pe care nu l-a rambursat înainte de moartea sa.
Femeia ar fi avut complici
„Credem că aceasta este prima piesă care cade, nu ultima. Nu credem că aceasta este persoana care a orchestrat întreaga înșelătorie. Declarațiile atribuite femeii arestate au indicat pe cineva care are o legătură vagă cu lumea lui Elvis”, a declarat o un reprezentant al familiei lui Elvis pentru TMZ.
Reprezentantul a spus că aceasta este singura informație pe care o vor oferi în acest moment.
Departamentul de Justiție al SUA a anunțat arestarea lui Findley vineri, iar autoritățile federale spun că ea este acuzată de fraudă poștală și furt de identitate agravat.
Femeia riscă până la 20 de ani de închisoare
Findley urmează să apară în fața instanței federale în Missouri, acolo unde are reședința.
Procurorii spun că aceasta riscă o pedeapsă minimă obligatorie de 2 ani de închisoare pentru acuzația de furt de identitate și o pedeapsă maximă de 20 de ani de închisoare pentru acuzația de fraudă poștală, în cazul în care va fi condamnată.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook