Simona Ionescu / Redactor Șef

Regele Charles are în lucru un plan secret de succesiune. Prințul Harry nu trebuie să știe

Regele Charles are în lucru un plan secret de succesiune. Prințul Harry nu trebuie să știe
Diagnosticat cu o boală grea la începutul acestei luni, regele Charles ar ține secret față de prințul Harry planul său de succesiune, arată unele rapoarte.

Regele Charles se crede că lucrează la planul său de succesiune, care l-ar putea implica pe prințul William, potrivit Mirror. Planul este ținut ascuns de cel de-al doilea fiu al Suveranului, prințul Harry. Monarhul a fost diagnosticat cu cancer la începutul acestei luni.

Raportul citează un interviu cu expertul regal și autorul Tom Quinn, care a declarat că „prințul William se află în centrul planificării succesiunii, dar nimeni nu are încredere în Harry”.

„Oficialii au presupus că Charles va rămâne sănătos cel puțin până la vârsta de 80 de ani înainte de a fi nevoie să înceapă planificarea succesiunii. Dar, de fapt, aceasta a început acum și indică, probabil, faptul că boala lui Charles este mai periculoasă decât credem”, susține expertul regal.

„Nimeni nu are încredere în Harry”

Neîncrederea în Harry ar fi apărut în urma interviurilor acordate de acesta în presă și a atacurilor la adresa Familiei Regale în cartea sa de memorii de debut, „Spar”, mai spune acesta. „Planificarea succesiunii este secretă și nimeni nu are încredere în Harry pentru a face parte din ea din simplul motiv că, dacă se simte în vreun fel jignit sau nu i se dă ceea ce simte că merită, va alerga direct la presă”, susține expertul regal. Pe de altă parte, Harry a spus că este „recunoscător” să îl vadă pe Charles la începutul acestei luni și că își iubește familia.

Regele Charles lucrează la succesiune. Prințul Harry nu trebuie să știe

Harry susține că are planificate și alte călătorii în Marea Britanie

Comentariile lui Tom vin în contextul în care se afirmă că Harry este dispus să ajute familia regală în urma diagnosticului tatălui său. Ducele de Sussex a confirmat că are planificate câteva călătorii în Marea Britanie în viitorul apropiat, după ce a făcut o scurtă vizită tatălui său la începutul acestei luni

Harry s-a plâns că nici Charles, nici William nu au înțeles de ce s-a mutat în California

Prințul Harry a dezvăluit că a decis să scrie „Spare” atunci când a călătorit în Marea Britanie pentru înmormântarea bunicului său, în aprilie 2021, potrivit New York Times. În acest timp, el a realizat că nici tatăl său și nici fratele său nu au înțeles cu adevărat motivele care au stat la baza mutării lui și a lui Meghan în California.

Simțind nevoia de a comunica acest lucru, el s-a gândit: „Trebuie să le spun”.

Astfel, a pornit în călătoria scrisului cu intenția de a se adresa familiei sale și lumii întregi. În carte, Harry aprofundează relația sa complexă cu fratele său, prințul William, și își exprimă nemulțumirile față de tatăl său.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre