Simona Ionescu / Redactor Șef

Regele Charles continuă să facă bani de pe urma mamei sale. Cere bani mulți

Regele Charles continuă să facă bani de pe urma mamei sale. Cere bani mulți
Regina Elisabeta II a murit  în Castelul Balmoral, reședința sa de vară și, cu atât mai mult, lumea e curioasă să se plimbe pe coridoarele unde cel mai iubit monarh și-a petrecut ultimele clipe din viață. Acum oamenii sunt invitați înăuntru.  

Regele Charles a decis să facă bani de pe urma mamei sale. El permite vizite în Castelul Balmoral încă de la decesul iubitei sale mame survenit aici, în septembrie 2022. Tururile castelului au fost limitate la terenul proprietății și la sala de bal – acolo unde sicriul regretatei regine a fost așezat după moartea  sa. Pentru o astfel de vizită, lumea plătea 17,50 lire sterline.

Regina Elisabeta II și Prințul Philip iubeau drumețiile în jurul Castelului Balmoral (Instagram)

Începând de vara aceasta, vizitatorii vor putea vedea mult mai multe. Și vor plăti pe măsură. Regele Charles a decis să deschidă întreg castelul vizitelor, în încercarea de a atrage fonduri. O vizită completă în interiorul Castelului Balmoral va costa între 100  și 150 de lire sterline de persoană, iar suma include ghidaj și servirea ceaiului de după-amiază. Într-o zi vor putea intra în castel maxim 40 de turiști. Cea mai mare noutate este faptul că accesul va fi liber permis peste tot, fără restricții.

Oaspeții vor avea ocazia să intre în camerele folosite de Rege și Regină, în cele două săli de mese. Vor putea vizita salonul și Coridorul Roșu, unde regele Charles s-a întâlnit cu premierul Rishi Sunak la începutul acestui an.

Regele Charles face bani de pe urma mamei sale

Conform surselor Daily Mail, Regele Charles își dorește să deschidă ușile mai multor reședințe oficiale pentru public. Astfel, tururile de vară de la Castelul Balmoral sunt considerate a fi un test „pilot” pentru a vedea cum se descurcă o clădire veche de sute de ani cu un aflux neobișnuit de vizitatori.

Între 100 și 150 de lire vor plăti cei dornici să viziteze interiorul Castelului Balmoral (Instagram)

Tururile de la Balmoral vor avea loc între 1 iulie și 4 august, înainte ca Regele și Regina să sosească aici pentru vacanța anuală de vară. Oaspeții vor putea vizita o serie de camere folosite de Rege și Regină și de alți membri ai familiei regale. Nu vor exista frânghii care să oprească accesul în camere ca în alte proprietăți, deoarece Castelul Balmoral rămâne o casă regală funcțională.

Unele dintre operele de artă personale ale regelui vor fi, de asemenea, expuse în încercarea de a atrage mai mulți vizitatori pe domeniul de la Aberdeenshire. Regele a ordonat, de asemenea, construirea unui labirint uriaș, din plante, în grădină – inspirat de cel în care obișnuia să se joace în copilărie, la Sandringham.

Castelul Balmoral a fost restricționat publicului, până acum

De la finalizarea sa în 1855, accesul la interiorul Castelului Balmoral a fost restricționat publicului, până acum. Castelul Balmoral din Aberdeenshire a fost casa scoțiană a familiei regale de când a fost cumpărat pentru regina Victoria de către prințul Albert în 1852, fiind închiriat pentru prima dată în 1848.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by David (@explore_with_david)

Regretata Regină Elisabeta II a murit între zidurile  castelului. Ultima ei fotografie oficială a fost realizată aici, ea fiind surprinsă cu numai doar două zile înainte de a muri.  S-a întâlnit cu noul prim-ministru de atunci, Liz Truss, cerându-i fostului lider conservator să formeze un nou guvern.

Balmoral a fost un loc iubit de regretatul monarh. Fosta regină și restul familiei sale extinse au ajuns să fie priviți ca niște vecini de către localnicii din orașele din apropiere, Ballater și Braemar, datorită vizitelor dese și a șederilor lungi aici. Multe afaceri locale au ajuns să fie asociate cu moșia, primind aprobarea regală pentru furnizarea de servicii familiei regale. Regina Elisabeta a II-a a fost, de asemenea, o apariție frecventă în jurul proprietății, atât pe jos, cât și la volanul unui Range Rover.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre