Simona Ionescu / Redactor Șef

Regele Charles seamănă scandal între frații William și Harry. Suveranul către fiul cel mic: „Nu am timp pentru tine!”

Regele Charles seamănă scandal între frații William și Harry. Suveranul către fiul cel mic: „Nu am timp pentru tine!”
Prințul Harry a primit de la tatăl său două lovituri în doar câteva ore. Regele Charles i-a demonstrat cine e șeful în familie. A fost băgat la mijloc și prințul William.

Cu patru ani în urmă, când făcea parte din familia regală, prințul Harry a sperat  că va prelua conducerea regimentului în care a fost în Afganistan în 2014. Cel care va deveni colonel-șef al Corpului Aerian al Armatei va fi însă, la decizia regelui Charles, fiul cel mare, William.

S-a adâncit astfel și mai rău prăpastia dintre prințul Harry și regele Charles, care i-a dat fiului cel mic două lovituri. Nu i-a oferit conducerea regimentului alături de care Harry a fost în Afganistan în 2014, anunțând că acesta va fi preluat de prințul William.

Iar cu doar două ore înainte, a declarat că este prea ocupat ca să se întâlnească cu fiul cel mic, deși s-au aflat la o distanță de doar „cinci kilometri unu de celălalt”. O persoană din interiorul casei regale a menționat că decizia lui Charles „va fi percepută pe scară largă ca un afront”, punctând și faptul că „sincronizarea este totul”.

„Ducele, desigur, este înțelegător cu agenda de angajamente a tatălui său”

Prințul Harry la Fundația Invictus Games

Ducele de Sussex a zburat ieri la Londra din California pentru a marca cea de-a zecea aniversare a Jocurilor Invictus. Dar, a spus purtătorul de cuvânt al lui Harry, cei doi n-au putut să se vadă „din cauza programului plin al Majestății Sale”, care revine la îndatoririle publice după ce a urmat un tratament pentru cancer.

„Ca răspuns la numeroasele întrebări și la speculațiile continue cu privire la faptul dacă ducele se va întâlni sau nu cu tatăl său în timp ce se află în Marea Britanie în această săptămână, din păcate acest lucru nu va fi posibil din cauza programului plin al Majestății Sale. Ducele, desigur, este înțelegător cu agenda de angajamente a tatălui său și cu diverse alte priorități și speră să îl vadă în curând”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Prințul Harry s-a mulțumit doar cu o cină cu finanțatorul orașului

Harry a fost la Honourable Artillery Company din Londra, iar tatăl său s-a aflat la Clarence House, înainte de a acorda o audiență la Palatul Buckingham, aflat în apropiere, cu prim-ministrul Fiji, Sitiveni Rabuka. În loc să se întâlnească cu tatăl său, ducele s-a bucurat aseară de o cină cu Guy Monson, finanțatorul orașului.

„Una dintre cele mai publice rupturi din lume”

„Acest lucru, indiferent de logistică, va fi perceput pe scară largă ca un afront. Aceasta este una dintre cele mai publice rupturi din lume. Dacă ar fi fost tratată în privat, fără atâtea speculații de presă, ar fi avut mai multe șanse de a fi rezolvată”, a declarat expertul regal Richard Fitzwilliams pentru MailOnline.

„Este o adevărată jignire”

Regele Carol este fotografiat în timp ce ține în mână niște documente la sosirea la Clarence House din Londra

Fostul corespondent BBC Royal Michael Cole a adăugat: „Este o adevărată jignire. Faptul că regele nu-l vede pe fiul său mai mic, prințul Harry, deși cei doi bărbați se vor afla la doar trei kilometri distanță unul de celălalt mâine după-amiază, dă o indicație asupra profunzimii prăpastiei. Fiul risipitor nu este binevenit – cel puțin nu pentru moment. În termeni regali, acesta este un mare medicament”.

„Acțiunile au consecințe, dar rareori acestea sunt redate atât de crunt ca aici”

„Prințul Harry este obligat să o vadă așa cum este, cea mai clară indicație posibilă a răului care a fost cauzat. Nu se poate face nicio greșeală: acesta este un purice regal în ureche pentru cel de-al cincilea membru în linia de succesiune la tron. Acțiunile au consecințe, dar rareori acestea sunt redate atât de crunt ca aici. Chiar și prințul Harry, care nu a fost niciodată cea mai ascuțită sabie din cavaleria casei, trebuie să fi înțeles mesajul și mulți vor spune: Era și timpul”.

„Majestatea Sa Regele va preda oficial rolul de colonel-șef al Corpului Aerian al Armatei Alteței Sale Regale Prințul de Wales”

Harry, William și Charles la ceremonia de deschidere a Jocurilor Invictus de acum zece ani

La doar două ore după dezvăluirea că Charles și Harry nu se vor întâlni, Palatul Buckingham a anunțat noul rol al prințului William. „La Centrul de Aviație al Armatei din Middle Wallop, Majestatea Sa Regele va preda oficial rolul de colonel-șef al Corpului Aerian al Armatei Alteței Sale Regale Prințul de Wales.

În august 2023, în urma Aderării Majestății Sale, Regele a avut plăcerea de a anunța numiri militare, inclusiv faptul că Prințul de Wales va deveni colonel-șef al Army Air Corps. Această funcție a fost deținută anterior de Majestatea Sa Regele, în calitate de Prinț de Wales, timp de 31 de ani”, se arată într-un comunicat.

În timpul ceremoniei, prințul William va primi o informare din partea colonelului comandant, generalul-locotenent Sir Nicholar Borton, înainte de a viziona o sesiune de antrenament și să zboare cu un Apache. Prințul Harry nu se va întâlni nici cu fratele său, William, care va fi departe de capitală joi și vineri, nici cu prințesa Kate, care se află sub tratament.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre