Simona Ionescu / Redactor Șef

Regizorul Corneliu Porumboiu și producătorul de film Ada Solomon, audiați de DIICOT

Regizorul Corneliu Porumboiu și producătorul de film Ada Solomon, audiați de DIICOT
Regizorul Corneliu Porumboiu și producătorul de film Ada Solomon au mari probleme. Aceștia au ajuns la DIICOT.

Producătorul de film Ada Solomon şi regizorul Corneliu Porumboiu, reprezentanţi ai noului val al cinematografiei române, sunt la mâna oamenilor legii.

Regizorul Corneliu Porumboiu și producătorul de film Ada Solomon, audiați de DIICOT

Zi grea pentru regizorul Corneliu Porumboiu și producătorul Ada Solomom. Aceștia au ajuns la DIICOT unde au fost audiați într-un dosar pentru evaziune fiscală și spălare de bani. Potrivit G4Media.ro, aceștia ar fi fost puși sub acuzare, într-un dosar al cărui prejudiciu se ridică la aproape 10 milioane de lei.

Se pare că în acest dosar mai sunt implicate alte 100 de persoane, dar și casele de film Pro Cinema și Castel Film. ”E o tactică DIICOT să cumuleze sumele și, de asemenea, să pună nume mari în față, de fapt ceea ce reclamă ei sunt sume mult mai mici pe fiecare firmă”, a declarat pentru Libertatea unul dintre avocații din dosar.

Faptele au fost comise în perioada 2013-2015

Reprezentanții DIICOT au transmis, la rândul lor un comunicat în care au explicat că faptele comise s-au petrecut în perioada anilor 2013-2015. Oamenii legii nu au dat însă nici un nume. „În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2013-2015, mai multe societăți comerciale au înregistrat în contabilitate și au declarat fiscal mai multe achiziții de servicii și bunuri de la societăți comerciale ce aveau comportament specific societăților fantomă.

Nu funcționau la sediile sau punctele de lucru declarate, nu au putut fi identificați administratorii acestora. Aceleași persoane aveau diferite calități în cadrul societăților, nu au depus sau au depus doar în parte declarațiile fiscale, aveau asociați persoane cetățeni străini ce nu au putut fi identificați pe teritoriul României, etc”, se arată în comunicatul celor de la DIICOT.  În cazul Adei Solomon se pare că este vorba de două facturi false, una în valoare de 2000 de lei și alta de 200 de lei.

Sursă foto: ziarul metropolis

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre