Simona Ionescu / Redactor Șef

Regretatul actor Costel Constantin se răsucește-n mormânt. Frații au intrat în război pe față

Regretatul actor Costel Constantin se răsucește-n mormânt. Frații au intrat în război pe față
Toată lumea se așteaptă ca moartea unui membru al familiei să o țină unită pe aceasta și să aducă împreună inclusiv membrii care, în trecut, nu au fost așa apropiați. Moartea celebrului actor Costel Constantin nu a reușit asta, din contra, a devenit sursă majoră de conflicte și ruptură între frați.

După scenele de la slujba de pomenire de ieri, nu puțini sunt cei care pot spune că regretatul actor Costel Constantin se răsucește-n mormânt. În loc ca durerea să reunească familia, civilizat, și să îl comemoreze împreună pe cel plecat la cele veșnice, frații au intrat în război pe față. Unul din care, probabil, nu mai e cale de întors.

Istorie de familie

Celebrul actor de teatru și film Costel Constantin a murit pe 22 mai 2024, la vârsta de 81 de ani, la Spitalul „Sf. Pantelimon”, acolo unde fiul său vitreg, Vlad, este medic chirurg. Actorul  și-a petrecut ultimele momente în prezența familiei și a celor apropiați. Aflat la a doua căsătorie, Costel Constantin nu a avut copii cu ultima soție. Atât el însă, cât și soția, Mihaela, au intrat în noua familie având, fiecare, câte un băiat.

Vlad, fiul Mihaelei dintr-o căsătorie anterioară, a făcut carieră în medicină și activează ca și medic chirurg. Fiul natural al actorului, cu prima sa soție, Sânziana, Tudor, este celebru. Supranumit „Uriașul din Carpați”, el a activat în trecut ca jucător de rugby de performanță. În prezent, el lucrează în marketing la clubul sportiv al soției sale, având și alte afaceri. Avea o relația bună cu tatăl său, însă păstrau legătura mai mult telefonic, după ce Tudor a fost plecat mulți ani din țară, el jucând rugby și în Franța.

Costel Constantin a fost înmormântat cu onoruri militare, așa cum se cuvenea după o viață dedicată artei și culturii românești.

Frații au intrat în război pe față la pomenirea lui Costel Constantin

Sâmbătă s-a consumat un moment teribil în familia Constantin, iar cei prezenți au văzut cât de mari sunt tensiunile între cei doi frați vitregi, dar și cât de departe s-a ajuns în dispută.

Tudor, fiul actorului Costel Constantin, nu a participat la pomana de la parastasul de 40 de zile de la moartea tataălui său

Fiul natural al actorului Costel Constantin a decis să nu participe la pomana de 40 de zile a tatălui său. Sâmbătă, familia actorului a organizat parastasul și pomana de 40 de zile pentru marele actor, la care a fost comemorată și Mihaela, cea de-a doua soție a sa. Fiul natural al actorului, Tudor, și soția au participat doar la slujba de pomenire, refuzând să meargă la pomana care a urmat la un restaurant din Sectorul 1. Cei doi  nu au dorit să experimenteze din nou momentele penibile trăite deja după înmormântare, a povestit Tudor Constantin pentru Gândul.ro.

Surse din anturajul familiei au declarat pentru Gândul că această decizie a fost influențată de tensiunile crescute cu fratele său vitreg, Vlad. Acestea nu sunt chiar noi, dar au fost accentuate de recenta pierdere a tatălui lor. La slujba religioasă de pomenire s-a văzut că Tudor și soția sa s-au simțit marginalizați.

Organizarea parastasului a pus paie pe foc

Incidentul care a amplificat tensiunile dintre cei doi frați vitregi are legătură exact cu organizarea parastasului de 40 de zile pentru răposatul lor tată. Conform sursei citate, chiar dacă Tudor s-a oferit să ajute la organizare, el a primit un mesaj care sugera că nu este dorit ajutorul lui, însă, dacă voia, poate să se ocupe de tot singur, lucru pe care l-a acceptat.

În timp ce erau ocupați cu pregătirile, Tudor și soția sa au fost nevoiți să anuleze totul, deși deja vorbiseră cu un preot și comandaseră pachetele pentru pomană, după ce au primit un alt mesaj de la fratele vitreg, prin care erau invitați la parastasul și pomana organizate de Vlad.

„După o săptămână de când stabiliseră că vor organiza ei parastasul și pomana, nici măcar nu le-a spus din timp că s-a răzgândit, le-a trimis un mesaj fără alte explicații. S-au supărat și l-au anunțat că vor veni la slujba religioasă, dar nu și la restaurant, la pomană”, au povestit, pentru Gândul, persoane din anturajul familiei marelui actor.

Supărați de această atitudine, fiul natural al actorului Costel Constantin și soția sa au decis să participe doar la slujba de pomenire, refuzând să se alăture restului familiei și prietenilor și să meargă la restaurant.

Situație penibilă la pomana de după înmormântarea actorului

Amintim că în cadrul pomenii care a urmat înmormântării actorului Costel Constantin, Tudor și Cristina, soția sa, s-au simțit de-a dreptul marginalizați și excluși din familie, ei fiind așezați într-un separeu, în altă încăpere decât ceilalți participanți, fiind invitați la masă în sala principală abia după ce mâncarea fusese deja servită. Tensiunile dintre cei doi frați vitregi au continuat să crească, iar în prezent ei păstrează legătura doar prin intermediul avocaților lor.

Această situație a accentuat conflictul constant dintre Tudor, fiul natural al actorului, și Vlad, fiul său vitreg, care, în ciuda eforturilor familiei, nu au reușit să își rezolve divergențele în contextul pierderii tatălui lor.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri